Tipul bucătăriei:
Supă fierbinte cu tăiței de rață cu baby pak choy și tăiței
- serveste 4
- Puțin efort
Cel mai bun fel de mâncare cu tăiței de rață pentru o masă caldă și condimentată de inspirație japoneză pentru patru persoane. Udon sunt tăiței mari și grăsimi. Găsiți-le în magazinele asiatice și în supermarketurile mai mari. Serviți în boluri adânci și serviți cu ardei iute, ceapă primăvară și coriandru deasupra. Bețișoarele sunt opționale, dar ajută la colectarea tăițeilor.
Ingrediente
- piept de rata 2, pielea pe
- sos de pește 3 linguri
- zahăr brun moale 2 linguri
- supă de pui proaspăt, cub sau concentrat până la 1 litru
- lămâie verde 2, suc
- pasta de tamarind 2 linguri
- baby pak choy 4
- taitei udon 100 g
- ardei iute roșu 2, feliate
- coriandru un buchet mic, tocat grosier
- ceapa verde 2, feliate
Metodă
-
Pasul 1
Se încorporează grăsimea pieptului de rață și se marina cu câte 1 lingură de sos de pește și zahăr. Lăsați 30 de minute sau peste noapte. Încinge o tigaie antiaderentă și prăjește rața, cu partea grasă în jos. Reduceți focul la mic și lăsați grăsimea să se topească, aproximativ 8 minute. Se rastoarna si se caleste timp de 3 minute. Elimina.
-
Pasul 2
Se încălzește bulionul de pui și se adaugă sucul de lămâie, tamarindul, sosul de pește rămas și zahărul. Adăugați pak choy și fierbeți timp de 1 minut. Fierbeți tăițeii în apă cu sare până sunt al dente. Scurgeți și împărțiți în 4 boluri mari. Turnați bulionul peste și adăugați pak choy.
-
Pasul 3
Rața se feliază subțire și se aranjează deasupra. Se presara cu ardei iute, ceapa primavara si coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 361
- Gras 18.6g
- Carbohidrați 23.1g
- Fibră 1g
- Proteină 26.9g
- Sare 3,93g