Tipul bucătăriei:
Supă picantă de tăiței de pui cu nucă de cocos
- servește 4 persoane
- Uşor
Acest castron de tăiței reconfortante, care poate fi slăbit, a fost inspirat de curry-ul roșu clasic thailandez. Prospețimea pastei de curry DIY cântă într-adevăr în această supă și vă va ajuta să îndepărtați orice blues de iarnă
Încercați această supă de tăiței de pui, apoi verificați supa noastră sănătoasă de pui miso, supa de iarnă pistou, supă picantă de fasole cu unt și mai multe rețete de supă. Încercați creveți, tofu sau legume tocate mărunt, cum ar fi dovlecei de nucă, cartofi dulci sau ciuperci shiitake în loc de pui, dacă doriți.
Ingrediente
- ulei vegetal sau de cocos 1 lingură
- pasta de curry rosu 150g (vezi mai jos)
- coapse sau sâni de pui dezosate, dezosate 4
- lapte de nucă de cocos 400g
- stoc de legume sau pui 600 ml
- frunze de tei 3-5
- zahar brun o ciupitură sau după gust
- sos de pește 2-4 lingurițe sau după gust
- suc de lămâie după gust
SUPRAFETE
- taitei de orez 4 cuiburi, fierte și scurse
- coriandru buchet mic, frunze culese, tulpini tocate
- busuioc sau mentă thai 1⁄2 buchet mic, frunze culese
- muguri de fasole o mână, gătită urmând instrucțiunile pachetului
- muguri de bambus 225g tablă, scursă
- mangetout 50g, feliate mărunt
- morcov 1, feliat fin
- lămâie verde 1, tăiat în pene
- Crema de nuca de cocos 2 linguri, slăbite cu apă pentru stropire (opțional)
- ceapa verde 4, mărunțită
- frig rosu 1, mărunțită
PASTĂ DE CURRY ROȘU (FAȚĂ DESPRE 350G)
- lemongrass 1 tulpină, tăiată și tocată mărunt
- boabe de piper alb 1 linguriță
- ardei iute roșii lungi 10-15, tocat
- șalote 4 rotunde, curățate și tocate
- coriandru 1 linguriță
- chimen măcinat 1 linguriță
- usturoi 5 cuișoare
- galangal 25g, curățat și tocat
- pasta de creveti 2 lingurițe sau 1 lingură sos de pește
- lămâie verde 1, zestat
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face pasta de curry roșu, bateți tulpina de lămâie și boabele de piper folosind un pistil mare și mortar. Adăugați ardeii iute și șalotii și continuați să bateți o pastă. Adăugați tulpinile de coriandru, condimentele, usturoiul și galangalul și lăsați-l din nou până se combină bine. Se amestecă pasta de creveți sau sosul de pește și coaja de tei. Alternativ, zdrobiți boabele de piper și lemongrass, apoi înclinați totul într-un blender și blitz până la o pastă. Se va păstra răcit într-un recipient etanș până la o săptămână sau congelat până la trei luni.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul de cocos într-o tigaie mare și prăjiți pasta de curry timp de 2-3 minute sau până când este parfumat. Se amestecă puiul și se lasă vârful în laptele de cocos, bulionul și frunzele de tei. Aduceți la foc mic și gătiți timp de 15-20 de minute sau până când puiul este gătit și foarte fraged. Scoateți puiul pe o scândură și tăiați sau tăiați felii în bucăți de mușcătură. Se amestecă puiul înapoi prin supă, apoi se verifică condimentul, adăugând zahărul, sosul de pește și sucul de lime după gust, dacă este necesar. Bulionul trebuie să fie fierbinte, acru, sărat și picant.
-
Pasul 3
Împărțiți tăiței gătite între patru boluri adânci încălzite și lăsați în bulion și pui. Împrăștiați ierburile, lăstarii de fasole, mâncarea și morcovul, strângeți peste pene de var, stropiți cu niște cremă de nucă de cocos, dacă folosiți, și presărați ceapă de primăvară și ardei iute pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 525
- Gras 24.9g
- Saturează 18.4g
- Carbohidrați 48.7g
- Zaharuri 6.2g
- Fibră 6.7g
- Proteină 23.3g
- Sare 1,88g