Tipul bucătăriei:
Tabla de antipasti
- serveste 6
- Uşor
Ușor și informal, dar întotdeauna binevenit, antipasti este un mod distractiv și casual de a distra. Pune o selecție de carne italiană curată, o bucată generoasă de parmezan și bețișoare grissini cu smochine proaspete și dovlecei la grătar pe o masă și apoi lasă-i pe toți să se scufunde și să se ajute. Sherry este opțional.
Ingrediente
- dovlecei 3
- smochine 4, sferturi
- prosciutto sau di Parma 12 felii
- parmigiano reggiano bloc de 150 g
- pecorino bloc de 150 g
- grissini a servi
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați capetele dovleceilor, apoi tăiați-le pe lungime în felii lungi, de aproximativ 3 mm grosime.
-
Pasul 2
Încingeți o tigaie și aranjați câteva felii de dovlecei într-un singur strat, așezându-le în diagonală peste coamele tigăii. Gatiti pana cand au urme, apoi intoarceti si gatiti cealalta parte. Scoateți din tigaie și lăsați să se răcească în timp ce gătiți următorul lot.
-
Pasul 3
Aranjați toate ingredientele pe o masă mare, așezați două cuțite, astfel încât oamenii să poată tăia bucăți din brânzeturi, apoi lăsați-i pe toți să se ajute singuri.
Informatii nutritionale
- Kcals 389
- Carbohidrați 22.7g
- Proteină 26.8g
- Gras 21.9g
- Sare 4.23g
- Fibră 1.8g