Tipul bucătăriei:

Rețetă Tacos Al Pastor

Tacos al pastor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6-8
  • Uşor

Acest fel de mâncare a fost dezvoltat de imigranții libanezi din Mexic care au combinat stilul de gătit al shawarmei cu ingrediente mexicane precum achiote și ardei iute. De obicei, este gătit la scuipat, dar aceasta este o versiune simplificată, care este foarte ușor de făcut acasă


Ingrediente

  • umăr de porc dezosat 1,5 kg, piele și bucăți mari de grăsime îndepărtate, carne tăiată în felii groase de ½cm
  • ananas 1, tăiat în felii de 1cm
  • ceapa rosie 1 mare, tăiată în felii groase
  • coriandru o mână de frunze

MARINADA

  • pasta de achiote 50g, vezi notele de mai jos
  • suc proaspăt de portocale 50 ml
  • ardei iute guajillo 4, tulpini îndepărtate, vezi notele de mai jos
  • ardei iute chipotle 1, tulpina îndepărtată
  • usturoi 4 cuișoare
  • oregano uscat 1 linguriță îngrămădită
  • chimen măcinat 1 linguriță îngrămădită
  • cuișoare Sp linguriță
  • suc de ananas 100 ml
  • otet de vin alb 60ml
  • sare de mare fină 2 lingurițe
  • zahăr pudră 2 lingurițe

A SERVI

  • tortilla de porumb și pene de var

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru marinată, sfărâmați achiotul în sucul de portocale și lăsați-l 5 minute.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie uscată la foc mediu, prăjiți ardeii iute 3-4 minute sau până când sunt carbonizate, apoi adăugați la un robot de bucătărie cu achiote și suc de portocale, precum și restul de ingrediente pentru marinată. Se amestecă, apoi se toarnă peste carne. Acoperiți și răciți peste noapte sau cel puțin 4 ore.

  • Pasul 3

    Pregătiți grătarul pentru gătit direct, răspândind cărbunii într-un strat uniform. Periați ananasul și ceapa cu puțin ulei și gătiți-le câteva minute, întorcându-le o dată, până sunt carbonizate. Puneți cubulete, condimentați și amestecați cu coriandrul.

  • Pasul 4

    Grătiți carnea de porc timp de 4-5 minute pe fiecare parte, rotind, până când exteriorul este carbonizat, dar carnea din interior este gătită. (Alternativ, încălziți grătarul la mare și puneți-l la grătar timp de 5 minute pe fiecare parte sau până când este carbonizat și fierte.) Odihnați-vă 5 minute sub folie, apoi tăiați-le în bucăți mici, servind cu ceapa și ananasul, tortilla și pene de var pentru stoarcere. peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 412
  • Gras 23.1g
  • Saturează 7g
  • Carbohidrați 15.5g
  • Zaharuri 12.6g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 34.4g
  • Sare 1.9g
.
#Tacos #pastor
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast