Tipul bucătăriei:
Tagine de pui cu lamai conservate, masline verzi si cimbru
- serveste 4
- Puțin efort
Faceți acest tajin parfumat în stil marocan ca alternativă la prânzul de duminică sau ca o masă specială pentru prieteni. Sosul bogat de lămâie și măsline conservat păstrează puiul cu adevărat suculent. Serviți cu un castron mare de cușcuș uns cu unt.
Încercați acest tajin de pui și lămâie, apoi verificați tajinul nostru de miel și tajinul vegetarian.
Ingrediente
- pui 1, aproximativ 1,5 kg întreg sau în articulații
- ulei de masline 1 lingura
- unt un mic buton
- lamai conservate 2, tăiate în fâșii
- măsline verzi crăpate 125 g
- cimbru uscat sau oregano uscat 1-2 linguri
- pătrunjel cu frunze plate grămadă mică, tocată mărunt
- cuscus uns cu unt a servi
marinata
- ceapă 1 ras
- usturoi 3 cuișoare, zdrobite
- rădăcină de ghimbir 25 g, decojite și ras
- coriandru o grămadă mică, tocată mărunt
- şofran fire un mic strop
- lămâie 1, suc
- ulei de masline 3-4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați toate ingredientele pentru marinadă și frecați-l peste interiorul și exteriorul puiului. Acoperiți și lăsați la rece timp de 1-2 ore.
-
Pasul 2
Încinge uleiul de măsline și un buton mic de unt în baza unui tajin sau a unei caserole cu bază grea în care se potrivește bine pasărea. se adauga puiul si se rumeneste pe toate partile. Puneți orice marinată rămasă și adăugați suficientă apă pentru a ajunge la jumătatea puiului. se aduce apa la fiert, se reduce focul si se acopera cu un capac. Se fierbe aproximativ 50 de minute, întorcând puiul din când în când.
-
Pasul 3
Adăugați lămâile conservate, măslinele și jumătate din cimbru. Se fierbe încă 20 de minute cu capacul închis. Verificați condimentele și adăugați puțină sare și piper dacă este necesar. Se presara deasupra restul de cimbru si patrunjel. Serviți din tajine cu pâine sau cușcuș, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 659
- Gras 48,9g
- Saturate 12.6g
- Carbohidrați 4.9g
- Fibră 1.6g
- Proteină 50.2g
- Sare 2,78g