Tipul bucătăriei:
Tagine de pui și curmale
- serveste 4
- Uşor
Cea mai bună rețetă de tajine de pui pe care am făcut-o vreodată. Curmalele și dovleceii, ambele în sezon, dau acum acestui fel de mâncare o aromă dulce-dulce. Dacă nu ți-ai făcut niciodată propriul amestec de mirodenii, atunci aceasta este rețeta pentru tine, este ușor să găsești și apoi este gata și face toată diferența pentru acest fel de mâncare.
Încercați acest tajin de pui și curmale, apoi verificați tajinul nostru de miel și tajinul vegetarian.
Ingrediente
- Pulpe de pui 8, pielea pe
- dovleac 1 mic, decojit și tăiat în bucăți
- ceapa rosie 1, tăiate în felii
- supă de pui proaspăt, cub sau concentrat până la 300 ml
- roșii cherry tavă de 400 g
- scorţişoară 1 baton
- date medjool 8, înjumătățit
- frunze de coriandru dintr-o grămadă mare
PASTA DE MIROIDE
- ceapa rosie 1 mic, tocat grosier
- usturoi 2 cuișoare, tăiate grosier
- rădăcină de ghimbir bucată de mărimea degetului mare, tocată grosier
- chimen măcinat 1 lingura
- paprika 2 lingurite
- pudră blândă de ardei iute 1 lingura
- rădăcini de coriandru dintr-o grămadă mare
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Pune toate ingredientele din pasta de condimente într-un robot de bucătărie mic cu 2 linguri de ulei de măsline și amestecă până la o pastă.
-
Pasul 2
Rumeniți pulpele de pui peste tot într-un tajine sau într-o tigaie mare și largă. Scoateți apoi adăugați pasta de condimente și gătiți timp de câteva minute până când este parfumat. Adăugați dovleceii, ceapa, bulionul, roșiile și scorțișoara și amestecați. Așezați puiul deasupra (împingeți puțin în sos). Gatiti descoperit la cuptor timp de 1 ora – puiul trebuie sa fie rumenit si fiert si sosul redus. Adăugați curmalele pentru ultimele 20 de minute de gătit. Se presară cu coriandru și se servește cu cușcuș uns cu unt.
Informatii nutritionale
- Kcals 952
- Gras 57.4g
- Carbohidrați 47.2g
- Fibră 5.5g
- Proteină 63.3g
- Sare 1.34g