Tipul bucătăriei:
Tagliata de coastă de vită la grătar (Toscana)
- serveste 4
- Puțin efort
Un fel de mâncare tradițională italiană din regiunea Toscana din carne de vită feliată subțire servită cu rucola și parmezan – rețeta perfectă pentru un grătar de vară cu prietenii
Ingrediente
- rozmarin o crenguță, numai frunze
- usturoi ½ cuișoare
- ulei de măsline extra virgin
- Fripturi T-bone 2 fripturi de 3 cm grosime (aproximativ 750 g fiecare)
- rachetă 50 g
- parmezan bucata de 40 g
- oțet balsamic 1 lingura de unul bun, gros
Metodă
-
Pasul 1
Rozmarinul se toacă mărunt, apoi se măsoară până la o pastă cu usturoiul și un praf de sare și piper. Se amestecă 2 linguri de ulei.
-
Pasul 2
Scoateți fripturile din frigider și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a le găti. Încinge o tigaie la foc mediu sau pune în funcțiune un grătar și lasă cărbunii să se stingă puțin – căldura nu trebuie să fie prea puternică. Condimentați și fripturile la grătar timp de 3 minute pe fiecare parte. Întoarceți carnea din nou și gătiți încă 3 minute. Întoarceți încă o dată, pictând partea mai fiartă cu puțin ulei de rozmarin.
-
Pasul 3
După alte 3 minute, vopsiți cealaltă parte. Se intoarce carnea pe o parte, sa faca sa sfaraie grasimea, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca 5 minute. Aceste momente sunt pentru mediu rare.
-
Pasul 4
Tăiați carnea din os, tăiați felii și puneți pe farfurii sau pe un platou. Îmbrăcați farfuria cu o mână mică de ruchetă. Stropiți cu uleiul rămas peste carne și frunze, apoi folosiți un curățător de cartofi pentru a rade peste parmezan. La final, stropiți cu balsamic și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 639
- Gras 40,8g
- Carbohidrați 0,2g
- Proteină 67,8g
- Sare 0,58g