Skip to content

Tipul bucătăriei:

2095

Tagliata de coastă de vită la grătar (Toscana)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Un fel de mâncare tradițională italiană din regiunea Toscana din carne de vită feliată subțire servită cu rucola și parmezan – rețeta perfectă pentru un grătar de vară cu prietenii


Ingrediente

  • rozmarin o crenguță, numai frunze
  • usturoi ½ cuișoare
  • ulei de măsline extra virgin
  • Fripturi T-bone 2 fripturi de 3 cm grosime (aproximativ 750 g fiecare)
  • rachetă 50 g
  • parmezan bucata de 40 g
  • oțet balsamic 1 lingura de unul bun, gros

Metodă

  • Pasul 1

    Rozmarinul se toacă mărunt, apoi se măsoară până la o pastă cu usturoiul și un praf de sare și piper. Se amestecă 2 linguri de ulei.

  • Pasul 2

    Scoateți fripturile din frigider și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a le găti. Încinge o tigaie la foc mediu sau pune în funcțiune un grătar și lasă cărbunii să se stingă puțin – căldura nu trebuie să fie prea puternică. Condimentați și fripturile la grătar timp de 3 minute pe fiecare parte. Întoarceți carnea din nou și gătiți încă 3 minute. Întoarceți încă o dată, pictând partea mai fiartă cu puțin ulei de rozmarin.

  • Pasul 3

    După alte 3 minute, vopsiți cealaltă parte. Se intoarce carnea pe o parte, sa faca sa sfaraie grasimea, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca 5 minute. Aceste momente sunt pentru mediu rare.

  • Pasul 4

    Tăiați carnea din os, tăiați felii și puneți pe farfurii sau pe un platou. Îmbrăcați farfuria cu o mână mică de ruchetă. Stropiți cu uleiul rămas peste carne și frunze, apoi folosiți un curățător de cartofi pentru a rade peste parmezan. La final, stropiți cu balsamic și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 639
  • Gras 40,8g
  • Carbohidrați 0,2g
  • Proteină 67,8g
  • Sare 0,58g
#Tagliata #coastă #vită #grătar #Toscana
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *