Tipul bucătăriei:
Taitei picant de arahide cu pui si castane de apa
- serveste 4
- Puțin efort
Această salată cu tăiței din Asia de Sud-Est are un sos delicios de arahide picant și dulce și este o modalitate excelentă de a folosi resturile de pui (sau curcan de Crăciun!). Pasta de tamarind Bart este vândută în majoritatea supermarketurilor importante din secțiunea asiatică sau de condimente.
Ingrediente
- taitei fini cu ou 200 g
- castane de apă Forma de 200 g, scursa si taiata felii
- castravete 1 mic, feliat
- piept de pui fiert 4, mărunțit
- ceapa verde 1 buchet, tocat
- arahide prăjite 4 linguri, tocate
- usturoi 1 cuișoare, tocat
- ulei de susan 2 linguri
- zahăr brun moale 3 linguri
- sos de soia 1 lingura
- pasta de tamarind borcan de 100 g
- pasta de ardei iute 1 lingura sau 1 ardei iute rosu mic tocat
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți tăițeii până când sunt fragezi, scurgeți și turnați într-un castron mare. Bateți ingredientele pentru dressing cu 2 linguri de apă, turnați cea mai mare parte peste tăițeii călzi și amestecați bine.
-
Pasul 2
Când se răcește, adăugați castanele de apă, castraveții, puiul și ceapa primăvară. Serviți cu dressingul rămas în lateral.
#Taitei #picant #arahide #pui #castane #apa