Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarta cu sparanghel cu sunca si oua

Tarta cu sunca, ou si sparanghel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această tartă de primăvară este o opțiune excelentă pentru o masă la mijlocul săptămânii pentru familie sau pentru a face un picnic vibrant.


Ingrediente

  • vârfuri de sparanghel 100 g
  • ulei de masline
  • foaie de foietaj 300 g
  • crema dubla 3 linguri
  • gruyère 75g, ras
  • șuncă afumată 100 g, rupte în bucăți
  • ouă 4 mici (este foarte important să folosești mic)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se albesc sparanghelul apoi se amestecă cu 1 linguriță de ulei de măsline și se condimentează.

  • Pasul 2

    Desfaceți aluatul și întindeți o linie la aproximativ 2 cm de margine. Coaceți 10 minute până când sunt umflate și ușor aurii.

  • Pasul 3

    Se amestecă smântâna și gruyère și se condimentează. Împingeți ușor în jos mijlocul tartei, apoi puneți cu lingură amestecul de brânză în interiorul chenarului pe toată tarta.

  • Pasul 4

    Așezați peste șuncă și sparanghel. Spargeți ouăle între sparanghel. Dăm din nou la cuptor pentru 10-15 minute, până când ouăle se întăresc. Asezonați înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 519
  • Gras 35.6g
  • Saturate 17.7g
  • Carbohidrați 28.9g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 20.6g
  • Sare 1.6g
#Tarta #sunca #sparanghel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *