Tipul bucătăriei:
Tarta cu sunca, ou si sparanghel
- serveste 4
- Uşor
Această tartă de primăvară este o opțiune excelentă pentru o masă la mijlocul săptămânii pentru familie sau pentru a face un picnic vibrant.
Ingrediente
- vârfuri de sparanghel 100 g
- ulei de masline
- foaie de foietaj 300 g
- crema dubla 3 linguri
- gruyère 75g, ras
- șuncă afumată 100 g, rupte în bucăți
- ouă 4 mici (este foarte important să folosești mic)
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se albesc sparanghelul apoi se amestecă cu 1 linguriță de ulei de măsline și se condimentează.
-
Pasul 2
Desfaceți aluatul și întindeți o linie la aproximativ 2 cm de margine. Coaceți 10 minute până când sunt umflate și ușor aurii.
-
Pasul 3
Se amestecă smântâna și gruyère și se condimentează. Împingeți ușor în jos mijlocul tartei, apoi puneți cu lingură amestecul de brânză în interiorul chenarului pe toată tarta.
-
Pasul 4
Așezați peste șuncă și sparanghel. Spargeți ouăle între sparanghel. Dăm din nou la cuptor pentru 10-15 minute, până când ouăle se întăresc. Asezonați înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 519
- Gras 35.6g
- Saturate 17.7g
- Carbohidrați 28.9g
- Fibră 0,6g
- Proteină 20.6g
- Sare 1.6g