Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Terrina de iepure cu nuci murate

Terină de iepure cu nuci murate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Iepurele este o alegere excelentă la buget, iar gătit lent, cu burtă de porc și ierburi, face o terină minunată. Serviți-l ca aperitiv pentru un prânz de duminică în familie sau o cină inteligentă. Este mai bine făcut înainte, așa că va economisi mult timp


Ingrediente

  • iepure 1 sau porțiunile de iepure 6
  • burtă de porc 200 g, tocat grosier
  • unt 50g, plus extra pentru ungere
  • ceapă 1 mediu, tocat fin
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
  • salvie 8 frunze mari, plus câteva frunze întregi
  • coniac 3 linguri
  • nucşoară pentru răzătoare
  • nuci murate 4, bine scurse (stoarceți excesul de oțet dacă este necesar)
  • pătrunjel tocat fin pentru a face 1 lingura
  • slănină afumată fără coajă 300 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pune iepurele pe o tabla si indeparteaza cat mai multa carne de pe os cu un cutit mic si ascutit. Pune carnea de iepure – ar trebui sa ai in jur de 450g – intr-un robot de bucatarie cu burta de porc tocata. Amestecați până la mediu fin (prea netedă și textura devine nepotrivită rețetei). Poate fi necesar să scoateți capacul și să împingeți amestecul în jos de câteva ori cu o spatulă. Turnați amestecul într-un castron mare.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Topiți untul într-o tigaie și gătiți ceapa și usturoiul cu salvie mărunțită până devin moale și adânc aurii. Adăugați coniacul și gătiți până se evaporă. Turnați amestecul de ceapă în amestecul de iepure și amestecați totul împreună cu o cantitate generoasă de sare, mult piper negru proaspăt măcinat și un grătar de nucșoară. Taiati nucile murate si le amestecati cu patrunjelul tocat. Prăjiți puțin din carne și verificați condimentele.

  • Pasul 3

    Tapetați o terină de 1,2 litri sau un vas rezistent la cuptor cu 3-4 foi de folie alimentară, lăsând unele peste margine. Întindeți fiecare erupție de slănină pe o placă cu dosul unui cuțit și folosiți-o pentru a căptuși terina sau vasul, lăsând răbufoanele să se suprapună ușor și lăsând unele deasupra părților laterale. Tăiați baconul în jumătate pentru a căptuși capetele mai scurte ale terinei, dacă este necesar.

  • Pasul 4

    Pune o treime din amestecul de iepure în vas, deasupra cu jumătate de nucă și continuă straturile terminând cu iepure. Folosiți slănina în sus pentru a acoperi terina, lucrând alternativ dintr-o parte în alta, pe lungimea vasului.

  • Pasul 5

    Acoperiți cu folie alimentară și un capac sau folie strânsă. puneți într-o tavă mică de prăjire. Adăugați aproximativ 2 cm adâncime de apă tocmai fiartă și puneți cu grijă în centrul cuptorului. Coaceți aproximativ 35-40 de minute. Terrina este gata atunci când o frigăruie de metal curată introdusă în centru și lăsată în număr de 10 se simte foarte caldă – dar nu fierbinte – când este apăsată pe buză.

  • Pasul 6

    Ridicați cu grijă terina din apă, îndepărtați capacul (sau folia) și acoperiți suprafața cu o nouă bucată de folie pliată. puneți o greutate mare în centrul terinei pentru a o presa – dacă folosiți un vas rotund, puneți deasupra o farfurie confortabilă înainte de a cântări. Se răcește timp de o oră, apoi se transferă la frigider și se lasă câteva ore, sau peste noapte. Întoarceți și îndepărtați folia alimentară. Se serveste la temperatura camerei in felii groase, cu frunzele intregi de salvie si cu multa paine prajita fierbinte cu unt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 427
  • Gras 30.4g
  • Saturate 13.7g
  • Carbohidrați 3.2g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 31.2g
  • Sare 1,97g
#Terină #iepure #nuci #murate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *