Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Terrina de Iepure

Terină de iepure

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

O terină este un fel de mâncare de ocazie specială care va dura ceva timp pentru a se prepara, dar merită fiecare efort. Aromatizată cu ghimbir, usturoi și toate condimentele, această rețetă face o versiune de iepure delicioasă, care este mult mai bună atunci când este făcută în casă.


Pregătiți această terină de iepure, apoi verificați terină cu șuncă, terină de porc, terină vegetariană și mai multe rețete de terină.

Ingrediente

  • carne tocată de porc 500 g
  • iepure 300 g, tăiate cubulețe de 1 cm
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • eşalotă 2, tocate fin
  • ghimbir ras pentru a face 2 lingurite
  • ienibahar o ciupitura
  • cimbru 1 crenguță, frunzele decojite
  • Pedro Ximénez sherry sau brandy un melc bun
  • fistic decojit 50 g
  • slănină striată 12 felii
  • unt pentru terina
  • foi de dafin 2
  • pâine prăjită și cornichons a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Amesteca toate ingredientele cu exceptia baconului, untului si frunzelor de dafin intr-un castron si asezoneaza bine. Se lasa la marinat cel putin 2 ore sau peste noapte.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Toci fiecare bucată de slănină ca să fie subțire, folosind fie un sucitor, fie partea plată a unui cuțit. Tapetați o terină de 1 kg cu pergament de copt și ungeți-o bine. Puneți frunzele de dafin în bază și apoi așezați slănina peste, lăsând capetele atârnând peste margini. Turnați amestecul de tocat în terină și pliați slănina peste el. Acoperiți partea de sus a formei cu folie, apoi înfășurați strâns toată terina în mai multă folie.

  • Pasul 3

    Puneți terina într-o tavă și adăugați apă clocotită până ajunge la jumătatea marginii. Introduceți tava cu grijă în cuptor și gătiți timp de 1¼ oră. Verificați dacă terina este gătită introducând o frigărui în centru; ar trebui să iasă prea fierbinte pentru a fi atins confortabil. Ridicați terina și răciți complet înainte de a o răci până când aveți nevoie de ea.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, desfaceți folia și îndepărtați ușor terina. Desprindeți hârtia și aranjați exteriorul. Se feliază și se lasă timp de 10 minute, astfel încât să-și piardă răceala înainte de servire. Trebuie să mănânci terina în 2 zile dacă vrei să arate cel mai bine. (Fără adăugarea de conservanți, carnea va arăta mai gri.)

Informatii nutritionale

  • Kcals 293
  • Gras 19.6g
  • Carbohidrați 1.7g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 26.4g
  • Sare 1.2g
#Terină #iepure
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.