Skip to content

Tipul bucătăriei:

Terină cu șuncă și rețetă Piccalilli

Terină de jamon cu piccalilli

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

O terină cu adevărat bună este un lucru minunat și, deși necesită puțin efort, merită absolut. Fă-l pe acesta cu până la 2-3 zile înainte și păstrează-l la rece. Întrebați măcelarul dacă jareții trebuie să fie înmuiați peste noapte. Folosiți un piccalilli bun cumpărat pentru a servi alături


Ingrediente

  • jaret de șuncă 1 mare sau 2 mai mici, înmuiate peste noapte dacă este necesar
  • morcovi 2, decojite și tăiate la jumătate
  • bete de telina 3, decojite și tăiate la jumătate
  • ceapa 2 mici, decojite și tăiate la jumătate
  • boabe de piper negru 8
  • seminte de coriandru 8
  • otet de vin alb 1 lingura
  • gelatină 2 frunze
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
  • capere mici 2 linguri, clătite și scurse
  • cornibii tocat pentru a face 2 linguri
  • piccalilli și pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți jareții de șuncă într-o oală mare și acoperiți cu apă rece. Aduceți la fiert, apoi gătiți timp de 10 minute, îndepărtând impuritățile. Adăugați legumele și condimentele, apoi fierbeți ușor timp de 3 ore, degresând după cum este necesar. Nu lăsați lichidul să fiarbă, deoarece va face bulionul tulbure.

  • Pasul 2

    Scoateți jareții din tigaie, apoi strecurați lichidul într-un castron (tapetați sita cu o cârpă j curată sau muselină pentru a obține un lichid mai limpede).

  • Pasul 3

    Se pun 800 ml de bulion strecurat intr-o cratita curata si se fierbe pana scade la jumatate. Se condimenteaza bine, apoi se adauga otetul de vin alb. Înmuiați foile de gelatină în apă rece până se înmoaie, apoi adăugați-le în lichidul de jaret de șuncă și amestecați pentru a se dizolva. Se răcește, astfel încât gelatina să înceapă să se întărească puțin.

  • Pasul 4

    Scoateți carnea de pe jareți de șuncă și puneți-o într-un castron. Amestecați caperele, cornișii și pătrunjelul. Cand lichidul pare ca incepe sa se ingroase, se toarna peste carne si se amesteca.

  • Pasul 5

    Tapetați o tavă de terină sau de pâine de aproximativ 900 g cu un strat dublu de folie alimentară, lăsând puțin peste – adăugați amestecul de carne. Împachetați și acoperiți lejer cu folie alimentară în exces. Tăiați o fâșie de carton de aceeași dimensiune cu partea de sus a formei, acoperiți cu folie, apoi apăsați deasupra și cântăriți cu câteva forme. Răciți peste noapte. Se servesc feliate cu piccalilli si paine cu crusta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 337
  • Gras 11.2g
  • Carbohidrați 1.3g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 57,9g
  • Sare 7.03g
#Terină #jamon #piccalilli
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *