Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Terrina de porc cu chorizo

Terină de porc, chorizo ​​și piper roz

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

O terină bună este un stand-by cu adevărat util în perioada Crăciunului, deoarece poate fi făcută în avans și se întinde pentru a hrăni oricum mulți oaspeți apar. Puteti servi resturile de la aceasta delicioasa terina de porc si chorizo ​​la pranz a doua zi cu niste paine buna si salata


Ingrediente

  • eşalotă 4 mici, tocate fin
  • ulei de masline
  • muschiulet de porc 1
  • boabe de piper roz 1 lingurita, zdrobita
  • frunze de rozmarin tocat pentru a face 1 lingura
  • semințe de fenicul 1 lingurita, zdrobita
  • tocat slab de porc 200 g
  • cârnați în stil chorizo 200 g, decojit
  • măsline verzi 50 g, fără sâmburi și feliate
  • slănină afumată tăiată subțire 16-20 erupții cutanate (alegeți erupții slabe)
  • piquillo sau ardei murati sau caper sau nasturel sau aluat toast pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Gatiti salota in ulei de masline pana se inmoaie, apoi se raceste. Pune muschiul de porc intr-un castron. Adaugati salota, boabele de piper, jumatate de rozmarin si jumatate de fenicul. Se condimentează foarte bine cu sare, apoi se amestecă și se împarte în două.

  • Pasul 2

    Amestecă carnea tocată de porc, chorizo ​​și măsline cu restul de rozmarin și fenicul și asezonează. Tapetați o tavă dreptunghiulară de terrină sau de pâine de aproximativ 900 g (aproximativ 19 x 9 cm și 6 cm adâncime), cu șuncile, lăsând marginile peste cap. Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.

  • Pasul 3

    Presă jumătate din amestecul de muschi de porc. Formați amestecul de chorizo ​​într-un cârnați foarte gras, puțin mai îngust decât terina și împingeți-l în stratul de carne de porc. Împachetați restul amestecului de porc peste și în jurul chorizoului (ideea este că chorizo-ul va sta în mijlocul amestecului de porc). Înfășurați slănina deasupra pentru a sigila.

  • Pasul 4

    Acoperiți terina cu un capac sau cu o folie, puneți-o într-un vas mic de prăjire și turnați apă fierbinte pentru a ajunge la jumătatea exteriorului vasului de terina. Gătiți timp de 1 oră și jumătate, acoperit, apoi descoperiți și gătiți încă 15 minute, până când blatul devine auriu. Scoateți terina din apa fierbinte și strecurați orice lichid care a ieșit în timpul gătitului (va fi destul de mult). Se lasa la racit.

  • Pasul 5

    Acoperiți suprafața terinei cu o bucată de carton acoperită cu folie, apoi îngrășați cu forme și răciți peste noapte. Se rastoarna pe o tabla si se serveste in felii cu salata, ardei si paine prajita.

Informatii nutritionale

  • Kcals 292
  • Gras 20.1g
  • Carbohidrați 1.2g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 26.4g
  • Sare 2g
#Terină #porc #chorizo #și #piper #roz
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *