Tipul bucătăriei:
Terină de porc, chorizo și piper roz
- serveste 8
- Uşor
O terină bună este un stand-by cu adevărat util în perioada Crăciunului, deoarece poate fi făcută în avans și se întinde pentru a hrăni oricum mulți oaspeți apar. Puteti servi resturile de la aceasta delicioasa terina de porc si chorizo la pranz a doua zi cu niste paine buna si salata
Ingrediente
- eşalotă 4 mici, tocate fin
- ulei de masline
- muschiulet de porc 1
- boabe de piper roz 1 lingurita, zdrobita
- frunze de rozmarin tocat pentru a face 1 lingura
- semințe de fenicul 1 lingurita, zdrobita
- tocat slab de porc 200 g
- cârnați în stil chorizo 200 g, decojit
- măsline verzi 50 g, fără sâmburi și feliate
- slănină afumată tăiată subțire 16-20 erupții cutanate (alegeți erupții slabe)
- piquillo sau ardei murati sau caper sau nasturel sau aluat toast pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti salota in ulei de masline pana se inmoaie, apoi se raceste. Pune muschiul de porc intr-un castron. Adaugati salota, boabele de piper, jumatate de rozmarin si jumatate de fenicul. Se condimentează foarte bine cu sare, apoi se amestecă și se împarte în două.
-
Pasul 2
Amestecă carnea tocată de porc, chorizo și măsline cu restul de rozmarin și fenicul și asezonează. Tapetați o tavă dreptunghiulară de terrină sau de pâine de aproximativ 900 g (aproximativ 19 x 9 cm și 6 cm adâncime), cu șuncile, lăsând marginile peste cap. Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.
-
Pasul 3
Presă jumătate din amestecul de muschi de porc. Formați amestecul de chorizo într-un cârnați foarte gras, puțin mai îngust decât terina și împingeți-l în stratul de carne de porc. Împachetați restul amestecului de porc peste și în jurul chorizoului (ideea este că chorizo-ul va sta în mijlocul amestecului de porc). Înfășurați slănina deasupra pentru a sigila.
-
Pasul 4
Acoperiți terina cu un capac sau cu o folie, puneți-o într-un vas mic de prăjire și turnați apă fierbinte pentru a ajunge la jumătatea exteriorului vasului de terina. Gătiți timp de 1 oră și jumătate, acoperit, apoi descoperiți și gătiți încă 15 minute, până când blatul devine auriu. Scoateți terina din apa fierbinte și strecurați orice lichid care a ieșit în timpul gătitului (va fi destul de mult). Se lasa la racit.
-
Pasul 5
Acoperiți suprafața terinei cu o bucată de carton acoperită cu folie, apoi îngrășați cu forme și răciți peste noapte. Se rastoarna pe o tabla si se serveste in felii cu salata, ardei si paine prajita.
Informatii nutritionale
- Kcals 292
- Gras 20.1g
- Carbohidrați 1.2g
- Fibră 0,4g
- Proteină 26.4g
- Sare 2g