Skip to content

Tipul bucătăriei:

Două boluri albastre umplute cu o tocană de carne maro, cu piure de cartofi cremă în lateral

Tocană de iepure

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această tocană de iepure este o simplă, dar are atât de multă aromă cu adaos de slănină afumată și cidru. Serviți cu piure cremos pentru o iarnă mai caldă


Preparați această tocană de iepure reconfortantă, apoi verificați tocana noastră de vită cu găluște, tocană de miel și Guinness, tocană de fasole albă și mai multe rețete de tocană.

Sfat reteta: Pentru a face acest lucru și mai ușor, dacă nu puteți obține pulpe de iepure, atunci schimbați cu opt pulpe de pui pe piele – doar mai petreceți câteva minute rumenind pielea puiului înainte de a continua cu rețeta.

Ingrediente

  • slănină afumată 200 g
  • picioare de iepure 4
  • eşalotă 4 lungi, tocate mărunt
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • cidru 500 ml
  • supă de pui 500 ml
  • mustar integral 2 linguri
  • crema dubla 75 ml
  • tarhon o grămadă mică, ruptă
  • piure de cartofi a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 170°C/ventilator 150°C/gaz 3. Puneți lardonele într-o caserolă mică sau într-o tigaie mare și adâncă, rezistentă la cuptor, la foc mediu-înalt. Gătiți timp de 10-12 minute sau până când grăsimea s-a făcut și lardonele sunt crocante, apoi scoateți-le pe o farfurie. Se condimenteaza pulpele de iepure, apoi se pun in tigaie si se rumenesc 4 minute pe fiecare parte, apoi se scot in aceeasi farfurie cu lardonele.

  • Pasul 2

    Puneti salota in tigaie, adaugati un praf de sare si gatiti 5-10 minute sau pana se inmoaie, apoi adaugati usturoiul si gatiti cateva minute. Se toarnă cidrul, se pune slănină și iepurele înapoi în tigaie și se barează timp de 1 minut, apoi se toarnă bulionul și se adaugă muștarul.

  • Pasul 3

    Aduceți la fiert, reduceți la un balon blând, puneți capacul și gătiți timp de 45 de minute. Scoatem capacul si coacem la cuptor inca 55 minute-1 ora sau pana cand sosul scade putin si iepurele este fraged. Se amestecă prin smântână, se împrăștie peste tarhon și se servește cu piure de cartofi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 486
  • Gras 28g
  • Saturate 11.9g
  • Carbohidrați 7.2g
  • Zaharuri 5.6g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 41,7g
  • Sare 2.7g
#Tocană #iepure
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *