Tipul bucătăriei:
Tocană de miel mai sănătoasă
- serveste 4
- Uşor
O oală consistentă, cu conținut scăzut de grăsimi, pentru o masă de familie sățioasă. Orzul perlat adaugă volum unei tocane ușoare de miel, legume și cartofi. Se prepară în câteva minute, apoi se lasă la fiert timp de 1 oră. Servește tocanita cu frunze verzi sau pâine cu crusta pentru sucuri.
Încercați această rețetă sănătoasă de tocană de miel, apoi verificați tocana noastră vegetariană.
Ingrediente
- ulei de masline
- pulpă slabă de miel 400 g, tăiate de grăsime și tăiate în bucăți
- ceapa 2, tăiate cubulețe
- țelină 2 bețe, tăiate cubulețe
- morcovi 200 g, tăiate cubulețe
- cartofi 350 g, decojite și tăiate cubulețe
- frunza de dafin 1
- orz sidefat 3 linguri
- supa de miel 1 litru
- pătrunjel un buchet mic, tocat
- arpagic ½ buchet, tocat
- mentă cateva frunze, tocate
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o tavă mare și se prăjește mielul în reprize până se rumenește. Scoateți cu o lingură cu șuruburi, apoi adăugați ceapa, țelina și morcovul în vas. Se prăjește timp de 5 minute până se înmoaie, apoi se adaugă mielul rumenit, cartofii, frunza de dafin, orzul și supa de miel în vas și asezonează. Se pune capacul pe tigaie si se fierbe 1 ora pana cand mielul este fraged. Se amestecă ierburile pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 463
- Gras 21.6g
- Carbohidrați 32.9g
- Fibră 5.5g
- Proteină 31.5g
- Sare 0,4g