Tipul bucătăriei:
Tocană de miel și ierburi de vară
- serveste 4
- Puțin efort
Cea mai bună tocană pentru miel. Harissa oferă acestei oale ușoare un plus de căldură, iar pătrunjelul și lămâia scot în evidență aromele verii. Serviți alături de orez.
Ingrediente
- ulei de masline
- file de ceafă de miel 4, tăiate în bucăți
- Vânătă 1 mare, tăiat în bucăți mici
- ceapă 1 mare, feliat
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- harissa 1-2 linguri (adăugați mai multe dacă vă place picant)
- roșii feliate 1 tavă de 400 g
- supa de miel 300 ml
- pătrunjel un buchet mare, tocat
- lămâie ½, suc
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Încinge 1 lingură ulei de măsline într-o caserolă antiaderentă, cu capac. Se rumenește mielul peste tot apoi se scoate din tigaie. Se adauga vinetele si inca o lingura de ulei si se fierbe pana se rumenesc si se inmoaie putin. Scoateți vinetele apoi adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până se înmoaie.
-
Pasul 2
Se adauga mielul si vinetele cu harissa, rosiile si supa. Aduceți la fiert, apoi puneți un capac și gătiți la cuptor timp de 1 oră și jumătate până când mielul și vinetele sunt fragede. Se amestecă pătrunjelul și lămâia. Bun cu cartofi noi sau cu orez.
Informatii nutritionale
- Kcals 460
- Gras 33.2g
- Carbohidrați 9.4g
- Fibră 4.1g
- Proteină 31.7g
- Sare 0,81g