Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tocană de năut și merguez cu ulei de usturoi chilli

Tocană de năut și merguez cu ulei de usturoi chilli

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Această rețetă de tocană de năut și merguez cu ulei de usturoi chilli plin de aromă și este o modalitate excelentă de a folosi o cutie de năut. Măcelarii buni și supermarketurile mai mari vor vinde cârnați picanti de merguez de miel sau puteți înlocui cârnații chorizo, dacă doriți.


Încercați această tocană de năut și cârnați, apoi verificați tocana noastră vegetariană.

Ingrediente

  • năut uscat 300 g, la frigider peste noapte
  • ulei de masline
  • ceapa 2, tocate fin
  • usturoi 6 cuișoare, feliate foarte subțiri
  • țelină 3 bețișoare, tăiate mărunt
  • morcovi 5, decojite și tăiate mărunt
  • cimbru câteva crengute
  • piure de tomate 1 lingura
  • vin alb 200 ml
  • supă de pui 500 ml
  • mezeluri merguez 12
  • ulei de măsline extra virgin
  • fulgi de ardei iute uscat 1 lingura
  • pătrunjel cu frunze plate pumn, tocat grosier

Metodă

  • Pasul 1

    Scurgeți și clătiți năutul înmuiat. Puneți 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiță sau o cratiță mare și puneți ceapa, jumătate de usturoi, țelina și morcovii. Gatiti legumele timp de 15 minute sau pana se inmoaie. Adăugați cimbru și piureul de roșii. Gatiti inca 1 minut. Se toarnă peste vin și se barbote câteva minute. Adăugați năutul și supa de pui. Completați cu 1 litru de apă rece, astfel încât năutul să fie acoperit și aduceți la fierbere. Îndepărtați orice gunoi care iese la suprafață. Reduceți focul și fierbeți timp de 1½-2 ore, sau până când năutul este moale, adăugând puțină apă dacă pare că se usucă.

  • Pasul 2

    Rumeniți cârnații peste tot în puțin ulei, tăiați în bucăți apoi adăugați la năut. Acoperiți oala și gătiți încă 20 de minute, până când cârnații sunt gătiți. Scoateți capacul și fierbeți până când lichidul s-a îngroșat și s-a redus.

  • Pasul 3

    Între timp, adăugați 125 ml ulei de măsline extravirgin într-o cratiță. Presărați fulgii de ardei iute și usturoiul rămas. Se încălzește la foc mic aproximativ 10 minute sau până când usturoiul se înmoaie complet, având grijă să nu se ardă. Se condimentează și se amestecă prin pătrunjel. Turnați tocanita în boluri și stropiți peste uleiul picant.

Informatii nutritionale

  • Kcals 760
  • Gras 48,5g
  • Carbohidrați 45,5g
  • Fibră 9.5g
  • Proteină 31.2g
  • Sare 2.6g
#Tocană #năut #și #merguez #ulei #usturoi #chilli
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *