Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de tocană de pui din Caraibe

Tocana de pui din Caraibe

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Tocanita de pui din Caraibe a lui Shivi Ramoutar este aromată cu cimbru, ghimbir, tei, bitteri Angoustura și sos de capotă scotch. Se servește cu orez de cocos și mazăre


Încercați această tocană de pui din Caraibe, apoi verificați caserola noastră de pui Dijon, șasorul de pui și tocană vegetariană.

Această rețetă de tocană de pui din Caraibe vine de la scriitorul de rețete din Trinidad, Shivi Ramoutar. Shivi spune: „Puiul de tocană al mai cu orez și mazăre și plăcintă cu macaroane, a fost prânzul ferm de duminică confortabil al familiei noastre din copilăria noastră din Trinidad până acum și mă duce întotdeauna într-un loc fericit. Rumenirea zahărului (de unde provine aroma uimitoare a acestui fel de mâncare) este cu adevărat crucială. În al doilea rând, îți iei ochii de pe oală, este al doilea pe care ți-l arde zahărul și trebuie să o iei de la capăt. Deci, bucurați-vă de elementul meditativ pentru a privi cum zahărul se întunecă, îmbrățișați frica pe măsură ce deveniți mai curajoși de fiecare dată când faceți acest lucru și așteptați din ce în ce mai mult pentru maroul perfect! ”

Ingrediente

  • coapse întregi de pui și toiaguri (piele pe) 8-12
  • zahăr pudră 5 linguri

SEZONARE VERDE

  • ceapa verde 2
  • cimbru 3 crenguțe, numai frunze
  • frunze de coriandru tocat pentru a face 2 linguri
  • patrunjel cu frunze plate frunze tocate pentru a face 1 lingură
  • ghimbir tocat pentru a face 1 linguriță
  • usturoi 2 cuișoare, curățate
  • ulei vegetal un mic glug
  • lămâie verde ½, suc
  • Angostura amare o liniuță generoasă
  • sos de ardei capota scotch câteva liniuțe

OREZUL ȘI MAZAREA DE NUCI

  • ulei vegetal 1 lingură
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • cimbru 1 crenguță
  • condiment măcinat ½ linguriță
  • orez basmati 500g, clătit
  • lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
  • stoc de legume 600 ml
  • piper scotch capota 1
  • fasole roșie 400g tablă, scursă

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face condimentul verde, pulsați toate ingredientele cu puțină sare și piper într-un blender sau robot de bucătărie până când sunt tocate mărunt. Puneți puiul într-un castron, adăugați condimentul verde, amestecați bine și lăsați la marinat cel puțin 4 ore sau ideal peste noapte.

  • Pasul 2

    Când sunteți gata să gătiți, periați în exces orice marinată în exces din pui și păstrați-o. Întindeți zahărul în mod uniform într-o tigaie mare, largă, pe bază de greutate și topiți-l la foc mediu – nu vă luați ochii de pe oală, dați-i un amestec și așteptați ca zahărul să treacă de la auriu la maro închis. De îndată ce se întâmplă, zahărul ar trebui să fie clocotit și doar fumat – adăugați imediat puiul și gătiți-l timp de 10 minute, permițând puiului să se întunece și să se caramelizeze pe toate părțile.

  • Pasul 3

    Reduceți focul, turnați orice marinată rămasă în tigaie, împreună cu puțin condiment, dați o agitare, puneți capacul și lăsați-l să se tocăni 30-40 de minute, amestecând din când în când, până când puiul este fiert. Adăugați un strop de apă dacă se usucă puțin.

  • Pasul 4

    Pentru a face orezul, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mic și înmuiați ceapa cu puțină sare timp de 2-5 minute, amestecând regulat. Adăugați usturoiul, cimbru și ienibahar și gătiți timp de 30 de secunde, amestecând continuu, până când aromele sunt eliberate. Adăugați orezul și amestecați până când boabele sunt bine acoperite, urmat de lapte de cocos, brânză, capotă scotch, fasole și un praf bun de sare. Se aduce la fierbere și se fierbe 10 minute. Reduceți focul la foc mic și continuați să gătiți până când orezul este ușor și lichidul este absorbit – poate fi necesar să adăugați puțină apă în plus doar pentru a vă asigura că orezul este complet gătit.

  • Pasul 5

    Îndepărtați crenguța de cimbru și capota scotch din orez, înfundați-o cu o furculiță, încercând să împăturați ușor boabele de rinichi și condimentați după gust.

  • Pasul 6

    Serviți puiul cu orezul și mazărea, cu un strop de sos peste tot și câteva picături de sos de ardei capot scotch.

Informatii nutritionale

  • Kcals 820
  • Gras 33.6g
  • Saturează 14.2g
  • Carbohidrați 94,8g
  • Zaharuri 20.7g
  • Fibră 5.9g
  • Proteină 31,8g
  • Sare 0,4g
.
#Tocana #pui #din #Caraibe
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *