Tipul bucătăriei:
Tocană de pui în stil coreean
- servește 4 persoane
- Uşor
Un fel de mâncare consistent cu o lovitură de gochujang pentru a încălzi lucrurile în lunile de iarnă
Încercați această tocană de pui în stil coreean, apoi verificați fiertura noastră vegetariană.
Ingrediente
- ulei vegetal 2 lingurițe
- pulpe întregi de pui 4
- ceapă 1, tocat aproximativ
- usturoi 2 cuișoare
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată aproximativ
- gochujang 3 linguri
- otet de orez 3 linguri
- supă de pui 500 ml
- morcovi 2, tocate aproximativ
- ridichi daikon ½, tăiat în bucăți (sau folosiți 12 ridichi obișnuite înjumătățite)
- ciuperci shiitake 200g, sferturi
- orez de iasomie 200g
- seminte de susan 2 linguri, prăjite
- coriandru o grămadă mică, ruptă pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul vegetal într-o cratiță la foc mediu-mare. Se prăjește pulpele de pui, cu pielea în jos, timp de 3-4 minute sau până când sunt cu adevărat aurii. Scoateți-o pe o farfurie.
-
Pasul 2
Puneți ceapa, usturoiul, ghimbirul, gochujangul și oțetul de orez într-un blender sau într-un mic robot de bucătărie și amestecați până se omogenizează complet.
-
Pasul 3
Introduceți piureul în caserolă și gătiți-l câteva minute înainte de a restitui puiul, urmat de butuc, morcovi, daikon și ciuperci. Se aduce la fierbere apoi se reduce la foc mic pentru 45 de minute.
-
Pasul 4
Puneți orezul de iasomie, 400ml apă rece și un vârf de sare într-o tigaie mică. Se aduce la fierbere, se întoarce la foc mic, se pune un capac și se fierbe 10 minute. Se ia de pe foc și se lasă la abur cu capacul pus încă 10 minute.
-
Pasul 5
Împărțiți orezul între boluri puțin adânci, apoi fierbeți peste tocană. Se servește stropit cu semințe de susan și frunze de coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 437
- Gras 9.3g
- Saturează 2g
- Carbohidrați 64.6g
- Zaharuri 12.7g
- Fibră 4.5g
- Proteină 21.5g
- Sare 1.3g