Skip to content

Tipul bucătăriei:

15196

Tocană de vită afumată și rioja cu boia de ardei și scones manchego

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

O tocană caldă de vită într-o oală, gătită cu vin rioja bogat, boia de ardei afumată și kale, care poate fi făcută în avans și încălzită cu aceste delicioase scones cu boia de ardei și manchego pentru a hrăni o adunare de Crăciun de prieteni și familie.


Încercați această tocană de vită afumată, apoi verificați tocana noastră de vită și vin roșu, tocană de vită și bere, gulaș de vită și rețete mai reconfortante de tocană.

Ingrediente

  • ulei pentru prăjit
  • chorizo bucati mici
  • tibia de vită 2 kg, tăiate în bucăți
  • făină simplă 2 linguri, bine asezonate
  • rioja 1 sticla (sau alt vin rosu)
  • ceapa 2 mari, tăiate cubulețe
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • țelină 4 bețe, tăiate cubulețe
  • boia afumată 1 lingura
  • piure de tomate 1 lingura
  • oțet de sherry 2 linguri
  • cimbru câteva crengute plus suplimentar pentru a servi
  • kale sau verdeață de iarnă 500 g, fierte la abur și unse cu unt pentru servire
  • făină auto-crescătoare 400 g
  • unt 80 g, răcit și tăiat cubulețe
  • manchego 150 g, ras grosier
  • boia afumată 1 lingura
  • lapte 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face scones, încălziți cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Puneți făina, untul și 1/2 linguriță sare într-un robot de bucătărie. Pulsați pe pesmet, apoi turnați într-un castron și adăugați 2/3
    de brânză și boia de ardei. Amestecați treptat laptele până obțineți un aluat moale.

  • Pasul 2

    Făină suprafața de lucru, apoi tapetează ușor aluatul într-un dreptunghi de 20 cm pe 13 cm. Tăiați în 8 pătrate, apoi tăiați fiecare în jumătate pentru a face 2 triunghiuri. Se pune pe o tava de copt, se unge cu mai mult lapte si se presara peste restul de branza si inca un praf de boia. Coaceți 12-14 minute sau până când crește și devin aurii.

  • Pasul 3

    Coborâți cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie mare antiaderentă și prăjiți chorizo-ul până devine auriu. Scoateți, apoi aruncați carnea de vită în făina condimentată și rumeniți-o în aceeași tigaie. Transferați carnea de vită și chorizo ​​într-o caserolă mare cu capac. Adaugă un strop de vin pentru a degla tigaia, apoi răsturnează-l peste carnea de vită și chorizo.

  • Pasul 4

    Curățați tigaia, apoi adăugați puțin ulei și prăjiți toate legumele până când începe să devină aurie. Se amestecă boia de ardei, piureul de roșii, oțetul și cimbru. Turnați totul în caserolă, adăugați vinul rămas și amestecați. Se lasa la fiert, apoi se pune un capac si se da la cuptor pentru 3 ore sau pana cand carnea este frageda. Daca sosul este prea lichid, barbotati pe plita pana se ingroasa. Se împrăștie peste cimbru suplimentar și se servește cu scones și verdeață unsă cu unt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 891
  • Gras 42.4g
  • Carbohidrați 45g
  • Fibră 5.7g
  • Proteină 65,8g
  • Sare 2g
#Tocană #vită #afumată #și #rioja #boia #ardei #și #scones #manchego
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *