Tipul bucătăriei:
tocana irlandeza
- serveste 6
- Puțin efort
O oală caldă de iarnă cu umăr de miel gătit lent în stout cu suedeze și cartofi pentru o masă sănătoasă în familie.
Încercați această tocană irlandeză, apoi verificați tocana noastră vegetariană.
Ingrediente
- umăr de miel dezosat 1 kg, tăiate în bucăți de aproximativ 3 cm
- făină simplă 4 linguri
- carne de vită picurând un buton sau 1 lingură ulei de floarea soarelui și un buton mare de unt
- unt 15 g
- ceapa 2 medii, tăiate în jumătate și feliate subțiri
- nucşoară un grătar bun
- zahăr brun deschis moale 1 lingura
- stout irlandez 2 cutii de 440 ml, cum ar fi Guinness
- otet din malt 1½ linguriță
- morcovi 4 medii, decojite și feliate groase
- suedez 1 mic, decojit și tăiat în cuburi de aproximativ 2 cm
- cartofi 4 medii, decojite și tăiate în cuburi de aproximativ 2 cm
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune mielul într-o pungă de mâncare tare din polietilenă și presară făină împreună cu puțină sare. Închideți punga și agitați mielul până se îmbracă cu făină.
-
Pasul 2
Topiți picurarea sau uleiul și untul într-o tavă mare și prăjiți mielul în 2 reprize până se rumenește frumos pe toate părțile. De îndată ce fiecare lot este rumenit, se transferă pe o farfurie. Poate fi necesar să adăugați puțină grăsime în tigaie pentru ultimul lot.
-
Pasul 3
Topiți untul în aceeași tigaie și adăugați ceapa. Asezonați cu mult piper negru, apoi gătiți la temperatură medie aproximativ 5 minute sau până când sunt foarte moale și ușor rumenite, amestecând des. Se presara peste nucsoara si se adauga zaharul.
-
Pasul 4
Puneti carnea, turnati peste stout si otet apoi adaugati morcovii, swede si cartofii. Se adaugă apă rece cât să se acopere, aproximativ 400 ml, și se aduce la fierbere. Îndepărtați orice spumă care se ridică la suprafață.
-
Pasul 5
Scoateți tava de pe plită, acoperiți cu un capac și gătiți în centrul cuptorului timp de 1 oră și 10 minute. Scoateți capacul și puneți-l la cuptor pentru încă 20 de minute. Acest lucru va reduce puțin sosul. Puneți o oală în farfurii adânci și încălzite și serviți cu pâine – verdeturile nu au loc aici.
Informatii nutritionale
- Kcals 479
- Gras 18.7g
- Carbohidrați 33.4g
- Fibră 4.8g
- Proteină 37,8g
- Sare 0,45g