Tipul bucătăriei:
Tocană italiană de miel cu rozmarin și măsline
- serveste 12
- Puțin efort
Această tocană în stil italian include carne de miel gătită lent timp de 3 ore, atât de fragedă că se destramă pe furculiță, măsline și rozmarin. 12 porții și cea mai mare parte a pregătirii poate fi făcută cu mult timp în avans, făcând acest fel de mâncare perfect pentru distracție.
Încercați această rețetă de tocană de miel italiană, apoi verificați tocana noastră vegetariană.
Ingrediente
- umăr de miel dezosat 2,5 kg, excesul de grăsime tăiat
- făină 4 linguri, bine asezonate pentru pudrat
- ulei de masline 3 linguri
- ceapa 3 mari, tocate
- țelină 4 tulpini, tăiate cubulețe
- morcovi 4, decojite și tăiate cubulețe
- usturoi 4 cuișoare, tăiate felii
- rozmarin 2 linguri de frunze, tocate
- vin alb 350 ml
- roșii prune 2 cutii de 400 g
- măsline negre 20, fără sâmburi
- lămâi 2, cu coaja si zeama
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Tăiați mielul în bucăți și pudrați cu făină. Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o tavă mare. Rumeniți carnea peste tot în loturi.
Se toarnă uleiul rămas, ceapa, țelina, morcovii, usturoiul și rozmarinul. Se condimentează și se fierbe timp de 10 minute. Adăugați vinul, roșiile și carnea și aduceți la fiert. Acoperiți și gătiți timp de 2-3 ore.
-
Pasul 2
Se amestecă măslinele și sucul de lămâie, se stropesc cu coaja de lămâie și pătrunjel și se servesc.
Informatii nutritionale
- Kcals 489
- Gras 28.9g
- Saturate 13.9g
- Carbohidrați 14.1g
- Fibră 2.6g
- Proteină 41.6g
- Sare 0,73g