Tipul bucătăriei:
Tocană picant de pui și ardei cu quinoa cu ierburi
- serveste 4
- Uşor
O tocană super rapidă și ușoară de pui și ardei pentru întreaga familie, servită cu o quinoa cu ierburi. Plin de legume și fasole, este, de asemenea, o opțiune bună de ceai sănătos – la puțin peste 300 de calorii per porție.
Ingrediente
- ceapă 1, tăiat cubulețe
- spray cu ulei de măsline
- ardei iute roșu 1, tăiat cubulețe și semințe
- roșii feliate tavă de 400 g
- fasole Pinto Tavă de 400 g, scursă și clătită
- boia afumată fierbinte 1 lingura
- Quinoa 200 g
- piper verde 2, tăiate în cuburi
- piept de pui fara piele 2, cuburi
- pătrunjel un buchet mic, tocat grosier
- coriandru un buchet mic, tocat grosier
- mărar tocat pentru a face 2 linguri
- mentă tocat pentru a face 2 linguri
- lămâie verde 1, ½ suc și ½ tăiat felii
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți ceapa într-un strop de ulei de măsline timp de 3 minute apoi adăugați chilli. Gatiti 1 minut, apoi adaugati rosiile, 200 ml apa, fasolea, boia de ardei si condimentati. Se fierbe timp de 10 minute. Fierbeți quinoa în apă cu sare timp de 10-15 minute, apoi scurgeți-o.
-
Pasul 2
Adăugați ardeiul verde și puiul în tocană și gătiți timp de 10 minute. Amestecați quinoa cu majoritatea ierburilor și o stoarcere de suc de lămâie. Se presară cu restul ierburilor și se servește cu felii de lime.
Informatii nutritionale
- Kcals 355
- Carbohidrați 48,7g
- Proteină 30.1g
- Gras 4.5g
- Sare 0,3g
- Fibră 3.9g