Tipul bucătăriei:
Tocană simplă de miel în stil persan
- serveste 4
- Puțin efort
Această tocană de miel de inspirație persană este cu adevărat simplă și este o masă delicioasă și caldă la mijlocul săptămânii pentru familie. Semințele de rodie și menta îi conferă o aromă minunată și proaspătă. Dacă sunteți doar doi, înghețați restul.
Încercați această tocană persană de miel, apoi verificați tocana noastră vegetariană.
Ingrediente
- fripturi pulpe de miel sau file de ceafă 750 g, tăiate în bucăți
- ceapa 2, tocat
- scorţişoară 2 lingurite
- chimen măcinat 1 lingura
- seminte de cardamom din 3 păstăi, zdrobite
- paprika 1 lingura
- supă de pui 500 ml
- piure de tomate 1 lingura
- datele 100 g, sferturi
- orez basmati fiert sau cușcuș a servi
- seminte de rodie a servi
- frunze de menta a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se rumenește mielul peste tot în puțin ulei, apoi se adaugă ceapa și se fierbe până devine auriu și moale. Amestecați toate condimentele și gătiți timp de un minut, apoi adăugați bulionul, piureul și curmalele. Acoperiți și fierbeți ușor timp de 1 oră, sau până când carnea este fragedă. Serviți cu orez basmati și împrăștiați peste semințele de rodie și frunzele de mentă.
Informatii nutritionale
- Kcals 500
- Gras 32.5g
- Saturate 14.9g
- Carbohidrați 13.5g
- Fibră 3.2g
- Proteină 36.7g
- Sare 0,6g