Skip to content

Tipul bucătăriei:

4095

Tocană simplă de miel în stil persan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această tocană de miel de inspirație persană este cu adevărat simplă și este o masă delicioasă și caldă la mijlocul săptămânii pentru familie. Semințele de rodie și menta îi conferă o aromă minunată și proaspătă. Dacă sunteți doar doi, înghețați restul.


Încercați această tocană persană de miel, apoi verificați tocana noastră vegetariană.

Ingrediente

  • fripturi pulpe de miel sau file de ceafă 750 g, tăiate în bucăți
  • ceapa 2, tocat
  • scorţişoară 2 lingurite
  • chimen măcinat 1 lingura
  • seminte de cardamom din 3 păstăi, zdrobite
  • paprika 1 lingura
  • supă de pui 500 ml
  • piure de tomate 1 lingura
  • datele 100 g, sferturi
  • orez basmati fiert sau cușcuș a servi
  • seminte de rodie a servi
  • frunze de menta a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se rumenește mielul peste tot în puțin ulei, apoi se adaugă ceapa și se fierbe până devine auriu și moale. Amestecați toate condimentele și gătiți timp de un minut, apoi adăugați bulionul, piureul și curmalele. Acoperiți și fierbeți ușor timp de 1 oră, sau până când carnea este fragedă. Serviți cu orez basmati și împrăștiați peste semințele de rodie și frunzele de mentă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 500
  • Gras 32.5g
  • Saturate 14.9g
  • Carbohidrați 13.5g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 36.7g
  • Sare 0,6g
#Tocană #simplă #miel #în #stil #persan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *