Tipul bucătăriei:
Tocanita de vita si vin rosu
- servește 6
- Uşor
Gătiți bucăți de strălucire de vită în brânză de vin roșu până când se topește, apoi serviți cu piure cremos pentru o masă plăcută în weekend
Ingrediente
- shin de carne de vită 1 kg, tăiat în bucăți și excesul de grăsime tăiat
- făină simplă 4 linguri, bine condimentate
- ulei de masline pentru prajit
- ceapa 2 mari, tăiate cubulețe
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- piure de tomate 1 lingură
- rozmarin câteva crenguțe, plus extra de servit, ambele tocate mărunt
- cimbru câteva crenguțe, plus extra de servit, ambele tocate mărunt
- vin roșu 375ml
- stoc de vita 300ml
- patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată mărunt
- piure de cartofi a servi
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați carnea de vită în făina condimentată, apoi îndepărtați excesul.
-
Pasul 2
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă. Rumeniti carnea de vita peste tot in bucati si scoateti-o pe o farfurie (adaugati putin ulei daca este necesar).
-
Pasul 3
Gatiti ceapa si usturoiul cu putin ulei de masline intr-o cratita mare cu capac timp de 10-15 minute sau pana cand ceapa s-a inmuiat si este translucida. Se amestecă piureul de roșii, rozmarinul și cimbru și se fierbe timp de 1 minut. Adăugați vinul roșu, aduceți-l la foc mic, apoi adăugați carnea de vită. Se toarnă bulionul și se amestecă.
-
Pasul 4
Acoperiți și fierbeți la foc mic (sau puneți într-un cuptor 150C / ventilator 130C / gaz 2) timp de 2-3 ore sau până când carnea de vită este topită, verificând după 2 ore. Condimentați, apoi amestecați pătrunjelul, rozmarinul suplimentar și cimbru și serviți cu piure.
Informatii nutritionale
- Kcals 402
- Gras 15.4g
- Saturează 5g
- Carbohidrați 17.3g
- Zaharuri 5.5g
- Fibră 2.8g
- Proteină 35,5g
- Sare 0,2g