Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de tocană de vită cu vin roșu

Tocanita de vita si vin rosu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Gătiți bucăți de strălucire de vită în brânză de vin roșu până când se topește, apoi serviți cu piure cremos pentru o masă plăcută în weekend


Ingrediente

  • shin de carne de vită 1 kg, tăiat în bucăți și excesul de grăsime tăiat
  • făină simplă 4 linguri, bine condimentate
  • ulei de masline pentru prajit
  • ceapa 2 mari, tăiate cubulețe
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • piure de tomate 1 lingură
  • rozmarin câteva crenguțe, plus extra de servit, ambele tocate mărunt
  • cimbru câteva crenguțe, plus extra de servit, ambele tocate mărunt
  • vin roșu 375ml
  • stoc de vita 300ml
  • patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată mărunt
  • piure de cartofi a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Aruncați carnea de vită în făina condimentată, apoi îndepărtați excesul.

  • Pasul 2

    Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă. Rumeniti carnea de vita peste tot in bucati si scoateti-o pe o farfurie (adaugati putin ulei daca este necesar).

  • Pasul 3

    Gatiti ceapa si usturoiul cu putin ulei de masline intr-o cratita mare cu capac timp de 10-15 minute sau pana cand ceapa s-a inmuiat si este translucida. Se amestecă piureul de roșii, rozmarinul și cimbru și se fierbe timp de 1 minut. Adăugați vinul roșu, aduceți-l la foc mic, apoi adăugați carnea de vită. Se toarnă bulionul și se amestecă.

  • Pasul 4

    Acoperiți și fierbeți la foc mic (sau puneți într-un cuptor 150C / ventilator 130C / gaz 2) timp de 2-3 ore sau până când carnea de vită este topită, verificând după 2 ore. Condimentați, apoi amestecați pătrunjelul, rozmarinul suplimentar și cimbru și serviți cu piure.

Informatii nutritionale

  • Kcals 402
  • Gras 15.4g
  • Saturează 5g
  • Carbohidrați 17.3g
  • Zaharuri 5.5g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 35,5g
  • Sare 0,2g
.
#Tocanita #vita #vin #rosu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *