Skip to content

Tipul bucătăriei:

Trujă de miel și curry de castane cu piure de păstârnac

Trujă de miel și curry de castane cu piure de păstârnac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

O întorsătură indiană a unui clasic englezesc: castanele prăjite și ciobul de miel sunt condimentate cu pudră de ardei iute, coriandru și garam masala; se serveste pe langa piure de spanac si pastarnac.


Ingrediente

  • ulei vegetal 6 linguri
  • boabe de piper negru 20
  • foi de dafin 4
  • păstăi de cardamom 4
  • cuișoare 5
  • bat de scortisoara ½
  • ceapa 3, feliate fin
  • rădăcină de ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, de servit
  • usturoi 10 cuișoare mari, decojite
  • rosii 5, tocat grosier
  • iaurt simplu 5 linguri
  • tulpini de miel 6 mici, oase curățate
  • praf de ardei iute 1 lingura
  • coriandru 3 lingurite
  • garam masala 2 lingurite
  • castane întregi fierte 35
  • coriandru o grămadă mică, tocată pentru a servi

piure de pastarnac

  • păstârnac 600 g, decojite și tăiate în bucăți
  • cartofi 400 g, decojite și tăiate în bucăți
  • crema dubla 7 linguri
  • lapte 5 linguri
  • scorţişoară ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește uleiul într-o tigaie adâncă, suficient de mare încât să încapă coajele într-un singur strat. Adăugați condimentele întregi și gătiți timp de 20 de secunde până sfârâie. Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie și se rumenesc pe margini, amestecând des.

    Între timp, faceți o pastă fină din ghimbir și usturoi folosind un blender și un strop de apă. Se da deoparte apoi se paseaza rosiile cu iaurtul in acelasi blender (nu este nevoie sa se spele).

  • Pasul 2

    Adăugați mielul la ceapă și amestecați să se rumenească puțin pe toate părțile. Adăugați piureul de ghimbir și usturoiul și continuați să amestecați până când toată umezeala a fost absorbită. Se amestecă ardeiul iute și coriandru împreună cu ½ linguriță de sare.

  • Pasul 3

    Adăugați roșiile în piure, amestecați bine și aduceți la fiert. Coborâți flacăra, acoperiți și gătiți ușor până când totul s-a uscat. Acum adăugați suficientă apă pentru a acoperi carnea cu trei sferturi. Acoperiți și gătiți la foc ușor timp de încă 1-1 oră și jumătate până se înmoaie.

  • Pasul 4

    Pentru a face piureul, aduceți o oală mare cu apă la fiert. Puteți fierbe legumele separat, deoarece se gătesc timp ușor diferit. Lăsați-i într-o strecurătoare până când cartofii sunt moi, încă 10 minute și ceva, în funcție de mărime.

  • Pasul 5

    Pasârnacul se pasează în piure doar cu smântână, lapte, un praf de sare și scorțișoară până se omogenizează. Se zdrobesc cartofii până se omogenizează apoi se adaugă amestecul de păstârnac, se amestecă cu o mână ușoară și se verifică condimentul.

  • Pasul 6

    Odată ce mielul este fiert, se descoperă și se reduce lichidul din tigaie la foc mare până la o consistență cremoasă. Acest proces de reducere rumenește carnea și sosul și trebuie să amestecați des oala în timp ce se reduce. Sosul va capata o aroma si o culoare mai bogata.

    Este important să vă asigurați că nu este apos. Se amestecă garam masala și castanele. Fierbeți încă 5 minute, astfel încât aromele să se poată căsători.

  • Pasul 7

    Se încălzește puțin ulei într-o tigaie mică și se prăjesc bucățile de ghimbir până devin aurii. Folosiți pentru a acoperi mielul, împreună cu coriandru. Serviți cu piure și niște spanac fiert în unt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1125
  • Gras 67,8g
  • Saturate 28.3g
  • Carbohidrați 57.4g
  • Fibră 9.8g
  • Proteină 74,7g
  • Sare 0,69g
#Trujă #miel #și #curry #castane #piure #păstârnac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *