Tipul bucătăriei:
tulpini de miel fierte cu cartofi ierburi zdrobiți
- serveste 4
- Uşor
Un fel de mâncare confortabilă, ușor de făcut, din tulpini de miel înăbușite, gătite încet într-o oală și servite cu cartofi noi zdrobiți. Aceasta este o caserolă cu adevărat economică, care se îngrijește de la sine.
Ingrediente
- tulpini de miel 4 mari
- făină simplă
- unt
- ulei de masline
- cepe roșii 2, feliate subțiri
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- oțet balsamic 100 ml
- vin roșu 500 ml, plin de corp
- piure de tomate 2 linguri
- rozmarin o crenguță
- cartofi noi 1 kg, decojite și tăiate în bucăți mici
- cimbru 2 crengute mari, numai frunze
- mentă 4 crengute mari, tocate
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2. Pudrati coaja de miel cu faina si asezonati. Se încălzește o tigaie și se adaugă puțin unt și ulei de măsline. Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie, apoi scoateți-l. Puneți coaja de miel și rumeniți peste tot. Se pune ceapa din nou in caserola cu usturoiul, balsamul, vinul, piureul de rosii, rozmarinul si asezoneaza.
-
Pasul 2
Se acoperă, se dă la cuptor și se fierbe timp de 2 ore și 30 de minute până când carnea aproape că cade de pe os. Scoateți mielul din caserolă și păstrați-l la cald. Se fierb sucurile pentru a le îngroșa dacă par prea subțiri.
-
Pasul 3
Între timp, fierbeți cartofii până se înmoaie. Scurgeți, adăugați un nod de unt, cimbru, mentă, apoi condimentați și zdrobiți ușor. Se serveste cu tulpini de miel si sos.