Skip to content

Tipul bucătăriei:

2930

tulpini de miel fierte cu cartofi ierburi zdrobiți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Un fel de mâncare confortabilă, ușor de făcut, din tulpini de miel înăbușite, gătite încet într-o oală și servite cu cartofi noi zdrobiți. Aceasta este o caserolă cu adevărat economică, care se îngrijește de la sine.


Ingrediente

  • tulpini de miel 4 mari
  • făină simplă
  • unt
  • ulei de masline
  • cepe roșii 2, feliate subțiri
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • oțet balsamic 100 ml
  • vin roșu 500 ml, plin de corp
  • piure de tomate 2 linguri
  • rozmarin o crenguță
  • cartofi noi 1 kg, decojite și tăiate în bucăți mici
  • cimbru 2 crengute mari, numai frunze
  • mentă 4 crengute mari, tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2. Pudrati coaja de miel cu faina si asezonati. Se încălzește o tigaie și se adaugă puțin unt și ulei de măsline. Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie, apoi scoateți-l. Puneți coaja de miel și rumeniți peste tot. Se pune ceapa din nou in caserola cu usturoiul, balsamul, vinul, piureul de rosii, rozmarinul si asezoneaza.

  • Pasul 2

    Se acoperă, se dă la cuptor și se fierbe timp de 2 ore și 30 de minute până când carnea aproape că cade de pe os. Scoateți mielul din caserolă și păstrați-l la cald. Se fierb sucurile pentru a le îngroșa dacă par prea subțiri.

  • Pasul 3

    Între timp, fierbeți cartofii până se înmoaie. Scurgeți, adăugați un nod de unt, cimbru, mentă, apoi condimentați și zdrobiți ușor. Se serveste cu tulpini de miel si sos.

#tulpini #miel #fierte #cartofi #ierburi #zdrobiți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *