Skip to content

Tipul bucătăriei:

7263

Umăr de miel de cinci ore

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Mielul de cinci ore este o brază care merită așteptată. Umărul fraged de miel gătit în vin, legume și usturoi într-o caserolă face carne delicios fragedă și un sos bogat. Se serveste cu piure, legume de sezon in parte, mai are nevoie de putin.


Ingrediente

  • umărul de miel 1, pe os
  • usturoi 2 becuri, pielea lăsată
  • ulei de masline
  • rosii 8, înjumătățit
  • morcovi 6, decojite dar lăsate întregi
  • salvie o grămadă mică
  • cimbru o grămadă mică
  • rozmarin o grămadă mică
  • făină simplă 500 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 140C/120C/gaz 1. Faceți găuri adânci peste tot mielul cu un cuțit ascuțit, apoi umpleți fiecare tăietură cu un cățel întreg de usturoi, împingând-o direct. Frecați peste tot cu ulei de măsline și asezonați foarte bine. Pune o tigaie mare, lată sau tavă de prăjire rezistentă la foc mare și, când este foarte fierbinte, prăjește mielul peste tot pentru a obține o culoare foarte bună pe toate părțile.

  • Pasul 2

    Transferați mielul într-o tavă rezistentă la cuptor, cu un capac suficient de mare pentru a conține întregul umăr. Puneți roșiile, morcovii, salvie și cimbru în partea de jos, apoi puneți mielul deasupra. Așezați rozmarinul deasupra și asezonați bine.

  • Pasul 3

    Amestecați făina cu suficientă apă pentru a face un aluat flexibil, apoi rulați într-o formă de cârnați și înfășurați ferm în jurul bumei casei unde capacul se întâlnește cu baza.

  • Pasul 4

    Se introduce caserola la cuptor si se fierbe 4 ore apoi se da focul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 si se mai fierbe inca o ora.

  • Pasul 5

    Spargeți aluatul și ridicați capacul caserolei – aveți grijă la abur – și serviți mielul și legumele împreună cu sucul casei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 697
  • Carbohidrați 12.8g
  • Proteină 49.2g
  • Gras 50.3g
  • Sare 0,93g
  • Fibră 3.7g
#Umăr #miel #cinci #ore
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *