Tipul bucătăriei:

Umăr de miel de cinci ore
- serveste 6
- Uşor
Mielul de cinci ore este o brază care merită așteptată. Umărul fraged de miel gătit în vin, legume și usturoi într-o caserolă face carne delicios fragedă și un sos bogat. Se serveste cu piure, legume de sezon in parte, mai are nevoie de putin.
Ingrediente
- umărul de miel 1, pe os
- usturoi 2 becuri, pielea lăsată
- ulei de masline
- rosii 8, înjumătățit
- morcovi 6, decojite dar lăsate întregi
- salvie o grămadă mică
- cimbru o grămadă mică
- rozmarin o grămadă mică
- făină simplă 500 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 140C/120C/gaz 1. Faceți găuri adânci peste tot mielul cu un cuțit ascuțit, apoi umpleți fiecare tăietură cu un cățel întreg de usturoi, împingând-o direct. Frecați peste tot cu ulei de măsline și asezonați foarte bine. Pune o tigaie mare, lată sau tavă de prăjire rezistentă la foc mare și, când este foarte fierbinte, prăjește mielul peste tot pentru a obține o culoare foarte bună pe toate părțile.
-
Pasul 2
Transferați mielul într-o tavă rezistentă la cuptor, cu un capac suficient de mare pentru a conține întregul umăr. Puneți roșiile, morcovii, salvie și cimbru în partea de jos, apoi puneți mielul deasupra. Așezați rozmarinul deasupra și asezonați bine.
-
Pasul 3
Amestecați făina cu suficientă apă pentru a face un aluat flexibil, apoi rulați într-o formă de cârnați și înfășurați ferm în jurul bumei casei unde capacul se întâlnește cu baza.
-
Pasul 4
Se introduce caserola la cuptor si se fierbe 4 ore apoi se da focul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 si se mai fierbe inca o ora.
-
Pasul 5
Spargeți aluatul și ridicați capacul caserolei – aveți grijă la abur – și serviți mielul și legumele împreună cu sucul casei.
Informatii nutritionale
- Kcals 697
- Carbohidrați 12.8g
- Proteină 49.2g
- Gras 50.3g
- Sare 0,93g
- Fibră 3.7g