Skip to content

Tipul bucătăriei:

Umăr de miel de trei ore

Umăr de miel de trei ore

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Prăjiturile nu devin mult mai ușoare decât această cină de duminică de primăvară, topit de fragedă, amestecată cu un strop de coriandru proaspăt și mentă


Ingrediente

  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • oregano 1 lingura, tocat
  • ulei de masline 1 lingura
  • umărul de miel 1,5 kg
  • eşalotă 400 g
  • supa de miel 250 ml
  • mazăre 100 g
  • fasole lată 100 g
  • mici capete de salată Gem 2, sferturi
  • lămâie suc de
  • mentă mana tocata
  • coriandru mana tocata

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 140c/ventilator 120c/gaz 1. Amestecă căței de usturoi cu oregano tocați, ulei de măsline și puțină sare și piper. Tăiați un umăr de miel de 1,5 kg și frecați amestecul. Puneți într-o caserolă cu eșalotă și adăugați supa de miel, acoperiți și gătiți timp de 3 ore.

  • Pasul 2

    Scoateți mielul din oală, amestecați prin mazăre și fasole. Așezați mielul deasupra legumelor și întoarceți-l la cuptor. Dați cuptorul la 180c/160c ventilator/gaz 4 și prăjiți, neacoperit, timp de 30 de minute, până când mielul se rumenește, adăugând 2 capete de salată cu gemă în sferturi pentru ultimele 5 minute. Adăugați sucul de la o lămâie și niște mentă și coriandru tocate, apoi serviți.

#Umăr #miel #trei #ore
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *