Tipul bucătăriei:
Umăr de miel de trei ore
- serveste 4
- Uşor
Prăjiturile nu devin mult mai ușoare decât această cină de duminică de primăvară, topit de fragedă, amestecată cu un strop de coriandru proaspăt și mentă
Ingrediente
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- oregano 1 lingura, tocat
- ulei de masline 1 lingura
- umărul de miel 1,5 kg
- eşalotă 400 g
- supa de miel 250 ml
- mazăre 100 g
- fasole lată 100 g
- mici capete de salată Gem 2, sferturi
- lămâie suc de
- mentă mana tocata
- coriandru mana tocata
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 140c/ventilator 120c/gaz 1. Amestecă căței de usturoi cu oregano tocați, ulei de măsline și puțină sare și piper. Tăiați un umăr de miel de 1,5 kg și frecați amestecul. Puneți într-o caserolă cu eșalotă și adăugați supa de miel, acoperiți și gătiți timp de 3 ore.
-
Pasul 2
Scoateți mielul din oală, amestecați prin mazăre și fasole. Așezați mielul deasupra legumelor și întoarceți-l la cuptor. Dați cuptorul la 180c/160c ventilator/gaz 4 și prăjiți, neacoperit, timp de 30 de minute, până când mielul se rumenește, adăugând 2 capete de salată cu gemă în sferturi pentru ultimele 5 minute. Adăugați sucul de la o lămâie și niște mentă și coriandru tocate, apoi serviți.