Tipul bucătăriei:
Umărul de miel gătit lent de la Anchor & Hope
- serveste 6
- Puțin efort
Anchor & Hope de lângă stația Waterloo a fost unul dintre primele gastropub-uri care a demarat tendința de partajare și a devenit o destinație de vizitat obligatoriu pentru iubitorii de mâncare serioși. Acest umăr de miel gătit lent este un fel de mâncare fără rușine, care este grozav pentru a hrăni o mulțime.
Ingrediente
- umărul de miel 1, pe os
- morcovi 2
- țelină 2 bețe
- praz 1
- napii 3 mingi de squash de dimensiuni
- ceapa 2, fiecare tăiat în 8 felii
- roșii prune 2 cutii de 400 g
- usturoi 3 capete întregi, înjumătățite și coaja de hârtie îndepărtată
- vin alb 2 pahare
- buchet garni cateva crengute de cimbru, rozmarin si patrunjel legate intre ele
- supă de pui proaspăt, cub sau concentrat până la 300 ml
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Se rumeneste cu grija umarul peste tot intr-o tava pentru a capata putina culoare pe miel si a da putin grasimea. Scoateți mielul și îndepărtați toate, cu excepția câteva linguri de grăsime. Tăiați legumele în bucăți de dimensiuni decente, adăugați-le în tavă și rumeniți peste tot. Adaugati rosiile, usturoiul, vinul, buchet garni si supa, apoi puneti mielul la loc.
-
Pasul 2
Acoperiți mielul cu o foaie de hârtie de copt unsă cu unt și gătiți aproximativ 3 ore (verificați după 2½). Când cade de pe os, este gata. Serviți cu dauphinoise gratinată sau fasole.