Tipul bucătăriei:
Usturoi ușor și cremă de ierburi de brânză pui prăjit
- servește 4 persoane
- Uşor
Punerea sub piele a unui strat gros de brânză moale cu aromă de ierburi și usturoi va face ca sânii să fie suculenți și suculenți. Nu uitați să le împrăștiați pentru a da pielii un finisaj frumos. Serviți cu legume proaspete de sezon!
Încercați această răsucire pe un pui fript sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui fript.
Ingrediente
- Toată găina 1, mediu (aproximativ 1,5 kg)
- brânză moale 150g
- usturoi 3, cuișoare
- arpagic o grămadă, tăiată mărunt
- pătrunjel o grămadă mică, tocată mărunt
- lămâie 1/2, suc
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Scoate puiul din frigider cu o oră înainte să vrei să începi să gătești. Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Amestecați brânza, usturoiul, arpagicul, pătrunjelul, o stoarcere de lămâie și o măcinare bună de piper negru.
-
Pasul 2
Lasă pielea departe de sân folosind mâna, astfel încât să ajungi cu un buzunar mare între piele și sân. Lua 2/ 3 din amestecul de brânză și întindeți-l sub piele, astfel încât să aveți un strat gros și uniform. Întindeți amestecul de brânză rămas peste tot puiul și puneți lămâia stoarsă pe jumătate în cavitate. Condimentați pasărea cu generozitate cu sare și piper și stropiți cu ulei de măsline.
-
Pasul 3
Prajiti la cuptor timp de 1-1¼ ore, tocand la fiecare 20 de minute pana cand sucurile devin limpezi si pielea devine aurie.
Informatii nutritionale
- Kcals 492
- Gras 32g
- Saturează 12.2g
- Carbohidrați 1.9g
- Zaharuri 1.5g
- Fibră 0,9g
- Proteină 48,8g
- Sare 0,6g