Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Wellington de căprioară

Venison Wellington

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Puțin efort

Această rețetă de căprioară Wellington este o întorsătură grozavă a unui clasic favorit britanic. Durează puțin, dar este ușor de făcut și suficient de impresionant pentru a fi servit oaspeților


Faceți acest Wellington cu carne de căprioară, apoi verificați clasicul nostru Wellington cu carne de vită și Wellington vegetarian.

Descoperă și mai multe rețete de căprioară inclusiv plăcinta noastră cu căprioară, burgerul nostru și tocană de căprioară.

Ingrediente

  • ceapă 1, tocat fin
  • ulei
  • ciuperci cu capac deschis 4, tocate fin
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
  • pâine albă 1 felie, înmuiată în lapte și apoi piure
  • mustar Dijon 1 lingura
  • măr 1, decojit si ras
  • carne tocată 500g (sau folosiți niște burgeri de căprioară)
  • ouă 2, bătut
  • aluat foietaj 2 foi

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți ceapa în puțin ulei până se înmoaie, dar nu se colorează, apoi adăugați ciupercile și fierbeți până se evaporă orice lichid care se degajă. Adăugați usturoiul și gătiți timp de un minut. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se amesteca prin patrunjel, paine, mustar si mar. Adaugă carnea tocată de căprioară, condimente din belșug și jumătate din oul bătut și amestecă totul bine cu mâinile.

  • Pasul 2

    Întindeți 1 foaie de aluat foietaj pe o foaie de copt și formați amestecul tocat într-un buștean în mijloc, ungeți marginea cu puțină apă și așezați cealaltă foaie deasupra. Apăsați în jurul amestecului de tocat pentru a sigila bine Wellington-ul. Tăiați aluatul pentru a lăsa un chenar de 1,5 cm în jurul umpluturii, sertând pe măsură ce mergeți. Decorați blatul, dacă doriți, și tăiați 2 mici găuri de abur în partea de sus cu un cuțit ascuțit. Răciți timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 4. Ungeți aluatul cu oul rămas. Coaceți timp de 40 de minute sau până când aluatul devine maro auriu închis și o frigărui împinsă cu grijă în centru se simte roșie încins când este scoasă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 421
  • Gras 22.4g
  • Saturate 10g
  • Carbohidrați 32.5g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 21.8g
  • Sare 1g
#Venison #Wellington
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *