Skip to content

Tipul bucătăriei:

1456

Verdeață prăjită cu șuncă dulce chilli

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Sunca fiarta este un ingredient improbabil, dar comun in bucataria chinezeasca. Încercați-l în acest prăjit ușor, plin de aromă, pentru două persoane, cu verdeață de primăvară și ardei iute – fie folosiți puțină șuncă rămasă dintr-o friptură, fie cumpărați câteva felii de tăiat gros de la blatul de delicatese.


Ingrediente

  • ulei
  • verdeturi de primavara o grămadă mare (sau kale, mărunțită)
  • ceapa verde ½ buchet, mărunțit
  • șuncă 3 sau 4 felii groase, tăiate în bucăți
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • sos dulce de ardei iute 3 linguri
  • sos de soia 1 lingura
  • otet de orez sau otet de cidru 1 lingura
  • orez fiert a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți 2 linguri de ulei într-un wok și adăugați verdeața și ceapa primăvară și un strop de apă. Se prăjește până se ofilește, apoi se răsturnează pe o farfurie.

  • Pasul 2

    Încălziți încă 1 linguriță de ulei în wok și adăugați șunca și usturoiul și prăjiți timp de un minut. Apoi adăugați sosul dulce chilli, sosul de soia și oțetul și amestecați până când șunca este acoperită cu un sos lipicios. Ajustați aroma cu mai mult oțet sau chilli dulce, dacă doriți. Adăugați înapoi verdeața și amestecați pentru scurt timp. Serviți cu orez aburit.

Informatii nutritionale

  • Kcals 238
  • Carbohidrați 15.2g
  • Proteină 17.8g
  • Gras 12g
  • Sare 4.43g
  • Saturate 2.3g
  • Fibră 1.4g
#Verdeață #prăjită #șuncă #dulce #chilli
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *