Tipul bucătăriei:
Vițel în Marsala cu Morele
- serveste 6
- Uşor
Vițelul trandafir este produs în mod responsabil și etic, așa că este o alegere bună la cumpărare. Fileul de vițel este copt aici cu un sos bogat de morel și Marsala pentru o petrecere inteligentă de prânz sau cină de duminică.
Ingrediente
- ciuperci morle uscate 25 g
- usturoi 1 bec, rupt în cuișoare
- file de vițel trandafir 700 g, tăiate
- unt 50 g, rece
- ulei de floarea soarelui
- Marsala 100 ml
- lămâie ½, suc
- tarhon tocat pentru a face 1½ lingura
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați morcile uscate în suficientă apă clocotită pentru a le acoperi doar și lăsați timp de aproximativ o oră. Păstrați sucul. Rupeți usturoiul în căței individuali și curățați-l de coajă.
-
Pasul 2
Legați bine fileul cu sfoară de bucătărie, în trepte de lățimea degetului mare, pe lungime – acest lucru îl va ajuta să devină o formă compactă pentru a găti uniform (sau cereți măcelarului să facă acest lucru pentru dvs.). Asezonează peste tot.
-
Pasul 3
Topiți jumătate din unt cu 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, puțin adâncă, până când este foarte fierbinte, dar nu se fumează. Rumeniți carnea de vițel peste tot în tigaie pentru câteva minute, întorcându-le din când în când până devine auriu închis.
-
Pasul 4
Scoateți din tigaie și puneți pe o parte. Adăugați cățeii de usturoi și morcile în unt și prăjiți timp de 4-5 minute la foc mai mic până devin aurii, amestecând regulat. Se pune carnea de vițel înapoi în tigaie, se adaugă marsala și se acoperă cu un capac. Gătiți la foc mic timp de aproximativ 14 minute, răsturnând o dată sau de două ori până când carnea de vițel este fermă la exterior, dar fragedă, roz și suculentă în interior.
-
Pasul 5
Ridicam carnea din tigaie si punem pe o farfurie sa se odihneasca. Se mărește focul la mare și se adaugă în tigaie lichiorul uscat de ciuperci cernut (pentru a îndepărta orice nisip fin). Evaporați lichidul înapoi la aceeași cantitate pe care ați avut-o înainte de a adăuga lichiorul. Se amestecă sucul de lămâie, apoi restul de unt rece la frigider tăiat în bucăți mici. Asezonați, apoi tăiați carnea de vițel și întoarceți-o în tigaie, punând peste puțin sos. Se presara cu tarhon tocat si se serveste cu cartofi noi fierti si spanac ofilit.
Informatii nutritionale
- Kcals 229
- Carbohidrați 2.2g
- Proteină 26g
- Gras 12.1g
- Sare 0,47g
- Fibră 0,8g