Skip to content

Tipul bucătăriei:

839

Vitel Marengo

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Având oaspeți peste tine, vrei să impresionezi? Încercați această tocană de vițel provensală, fiartă ușor în vin alb și coajă de portocală, stropită cu pătrunjel și servită cu orez.


Ingrediente

  • ulei de masline
  • vițel 1,5 kg, tăiate în cuburi de 5 cm
  • ceapa 2, tocate fin
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • făină 3 linguri
  • vin alb sec 350 ml
  • rosii 500 g, fără semințe și tăiate în sferturi
  • busuioc o mână, mărunțită
  • cimbru frunze ½ linguriță
  • portocale 1, se scoate coaja cu un curățător de cartofi și se dau suc
  • ciuperci nasturi 250 g
  • sare 1 lingura
  • piper ¼ linguriță
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, să servească
  • orez fiert a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 170c/ventilator 150c/gaz 3. Încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie grea. Rumeniți carnea de vițel apoi turnați într-o caserolă.

    Adăugați 1 lingură de ulei în tigaie și prăjiți ceapa la foc moderat până când începe să se înmoaie. Se adauga usturoiul, apoi faina si se amesteca pana se rumeneste.

  • Pasul 2

    Adăugați vinul și ceapa în caserolă și fierbeți. Adăugați roșiile, ierburile, coaja de portocală și sucul și asezonați. Acoperiți și mutați la cuptor.

    Gatiti usor timp de 1¼ ora sau pana cand carnea de vitel este frageda. Adăugați ciupercile și gătiți la cuptor timp de 15 minute.

  • Pasul 3

    Scoateți coaja. Se presara patrunjel si se serveste cu orez.

Informatii nutritionale

  • Kcals 389
  • Carbohidrați 15g
  • Proteină 59,5g
  • Gras 8.6g
  • Sare 0,41g
  • Saturate 2g
  • Fibră 2.1g
#Vitel #Marengo
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *