Skip to content

Tipul bucătăriei:

13053

Vitello tonnato

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 ca starter
  • Uşor

Vitello tonnato este un clasic nordic italian neîncrezat de cei care îl întâlnesc pentru prima dată (scuze, vițel cu maioneză de ton?), dar adorat de legiuni de italofili. Aceasta este versiunea noastră și, odată ce o încercați, o veți iubi și dvs.


Ingrediente

  • țelină 1 baton, feliat grosier
  • morcov 1, feliat grosier
  • frunza de dafin 1
  • cimbru 2 crengute
  • ceapă 1, decojit și tăiat în sferturi
  • rost de viţel 700g (cereți girello sau file de ochi)
  • galbenusuri de ou 2
  • lămâie 1, suc
  • mustar Dijon 1 lingura
  • conserve de ton în ulei 100g (greutate nedrenată), cea mai bună calitate pe care o puteți găsi
  • hamsii 2
  • capere 1 lingură, clătită și scursă
  • ulei de masline 100 ml
  • rachetă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți țelina, morcovul, ierburile și ceapa într-o tigaie suficient de mare pentru a încăpea carnea de vițel. Adăugați 1,2 litri de apă, aduceți la fiert și fierbeți timp de cinci minute. Adăugați carnea de vițel, verificând să fie doar acoperită de apă. Se aduce din nou la fierbere apoi se stinge focul, se acopera si se lasa la racit trei ore. Temperatura internă trebuie să fie de 55 C sau mai mult. Acoperiți și lăsați-l la rece cel puțin 1 oră, până când este suficient de ferm pentru a se sculpta ușor.

  • Pasul 2

    Pentru a face maioneza, puneți gălbenușurile, jumătate din zeama de lămâie și muștarul într-un blender. Porniți și, cu motorul pornit, turnați uleiul într-un jet subțire. Când s-a absorbit tot uleiul, adăugați anșoa, caperele și tonul și amestecați până se omogenizează. Se condimentează după gust cu sare și sucul de lămâie rămas. Tăiați vițelul cât de subțire puteți și serviți cu maioneza stropită deasupra și câteva frunze de rucola pentru decorare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 338
  • Carbohidrați 3.4g
  • Proteină 31.4g
  • Gras 21.9g
  • Sare 0,5g
  • Saturate 3.8g
  • Fibră 1.1g
#Vitello #tonnato
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *