Tipul bucătăriei:
Zgârieturi de porc de casă
- servește 6 ca gustare
Gustarea supremă la bar este mult mai ușor de făcut decât crezi. Creați-vă propriile zgârieturi de porc super crocante, apoi serviți cu un strop de boia de ardei afumată sau sare de țelină pentru un plus de aromă.
Ingrediente
- piele de burtă de porc 200 g bucată, tăiată (întreaba-ți măcelarul)
- sare de masă
- otet de vin alb 2 lingurite
- sare de mare, boia de ardei sau sare de țelină a servi
Metodă
-
Pasul 1
Sarați ușor pielea apoi puneți-o pe un grătar deasupra unui vas și lăsați-o neacoperită la frigider peste noapte.
-
Pasul 2
A doua zi, ștergeți pielea cu hârtie de bucătărie și frecați peste tot cu oțet. Tăiați în fâșii.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Așezați carnea de porc pe un gratar curat peste o tavă de prăjit. Gatiti 1 ora, scurgand din cand in cand grasimea. Dați cuptorul până la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și continuați să gătiți până când devine maro auriu, crocant și începe să clocotească. Se amestecă cu sare de mare și orice alte condimente înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 69
- Gras 5g
- Proteină 5.8g
- Sare 0,9g