Tipul bucătăriei:
Broască în gaură cu ceapă roșie friptă
- servește 4 persoane
- Uşor
Această rețetă clasică de broască în gaură include ceapa roșie friptă și sos de casă. Este ușor de făcut și pe masă în mai puțin de o oră
Ingrediente
- carnati de porc 8
- cepe roșii 2, curățate și tăiate în pene
- rapiță sau alt ulei de gătit
- făină simplă 150g
- ouă 3
- lapte 200 ml
- ace de rozmarin tocat pentru a face 1 lingură
GRAVY RAPID
- ceapă 1 mare
- unt
- făină simplă 2 lingurițe
- stoc de vita 500 ml
- vin rosu o stropire, (opțional)
- jeleu de coacăze roșii 2 lingurițe
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți cârnații și ceapa într-o tigaie rezistentă la cuptor, stropiți cu puțin ulei și fierbeți-le pe plită, devenind până devin aurii.
-
Pasul 2
Puneți făina într-un castron cu 1 linguriță de sare. Bateți treptat ouăle și laptele pentru a face un aluat, apoi amestecați rozmarinul. Adăugați 2 linguri de ulei în tigaia de cârnați și puneți tigaia la cuptor timp de 5 minute. Scoateți și turnați peste aluat. Puneți tigaia înapoi timp de 30 de minute.
-
Pasul 3
Pentru a face sosul, curățați ceapa, apoi radeți-o pe partea aspră a răzătoarelor. Încălziți un buton de unt într-o tigaie, apoi gătiți ceapa, până devine aurie. Adăugați făina apoi amestecați până devine paie. Se amestecă bulionul și vinul, apoi se fierbe timp de 20 de minute. Se amestecă jeleul. Serviți broasca cu sos și verdeață.
Informatii nutritionale
- Kcals 604
- Gras 32.3g
- Saturează 10.1g
- Carbohidrați 51.1g
- Zaharuri 13.5g
- Fibră 7.2g
- Proteină 23.5g
- Sare 2,71g