Skip to content

Tipul bucătăriei:

1482

Budincă de orez cu cardamom

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Toată lumea iubește budinca cremoasă de orez copt și este un desert minunat de împărțit ușor de servit în familie după prânzul de duminică. Această versiune folosește cardamom parfumat pentru un finisaj subtil condimentat.


Ingrediente

  • orez cu budincă 150 g
  • păstăi de cardamom 10, usor zdrobit
  • zahăr tos auriu 50 g
  • tot laptele 1 litru
  • unt 20g, plus extra pentru preparat

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2. unge ușor cu unt o tavă rezistentă la cuptor de 1,5 litri. Aruncă orezul, păstăile de cardamom și zahărul în farfurie. Se amestecă laptele, se unge cu unt și se da la cuptor.

  • Pasul 2

    Gătiți timp de 30 de minute, apoi amestecați orezul și întoarceți-l la cuptor pentru încă 30 de minute înainte de a amesteca din nou. Reveniți la cuptor pentru o ultimă oră fără a amesteca. Până în acest moment, orezul ar trebui să fie fraged și cremos. Servește budinca de orez fierbinte cu gem sau mere ușor poșate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 385
  • Carbohidrați 52.9g
  • Proteină 11.5g
  • Gras 15.5g
  • Sare 0,38g
  • Saturate 9.4g
#Budincă #orez #cardamom
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *