Tipul bucătăriei:
Burta chinezeasca de porc
- servește 6
- Uşor
Această delicioasă burtă de porc chinezească gătită de două ori este cu adevărat fragedă și plină de arome grozave. Se servește cu legume verzi și orez aburit
Încercați această burtă de porc chinezească gătită de două ori, apoi verificați burtica noastră perfectă de porc, crăpăturile de porc, friptura de porc pentru două și mai multe rețete de burtă de porc
Ingrediente
- burtă de porc 1,5 kg, pielea îndepărtată și tăiată în bucăți mari de 5 cm
- ulei de arahide 1 lingură
- zahăr brun moale deschis 3 linguri
- usturoi 3 cuișoare, zdrobite
- ghimbir o bucată de mărul nucului, curățată și rasă
- ceapa verde 4, tocat
- anason stelat 2
- scorţişoară 1 băț, rupt
- vin shaoxing 4 linguri
- sos ușor de soia 2 linguri
- sos negru de soia 2 linguri
- stoc ușor de pui
- verdeață de primăvară a servi
- verdeață cu frunze a servi
- orez înăbușit a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți o tigaie cu apă până fierbe. Puneți bucățile de porc, aduceți-le la foc mic și fierbeți timp de 10 minute, apoi scurgeți bine și lăsați să se răcească puțin.
-
Pasul 2
Încălziți o tigaie mare sau adâncă sau caserola și adăugați uleiul. Se amestecă zahărul și se fierbe, amestecând, câteva minute până când zahărul s-a topit.
-
Pasul 3
Adăugați usturoiul, ghimbirul și ceapa de primăvară și gătiți 2-3 minute, apoi adăugați condimentele și carnea de porc albită și gătiți totul împreună până când carnea de porc capătă o anumită culoare.
-
Pasul 4
Adăugați vinul, sosurile de soia și doar stoc suficient pentru a acoperi aproape carnea de porc. Puneți capacul și fierbeți ușor timp de 3 ore. Scoateți capacul în ultima jumătate de oră și cam așa și ridicați focul, astfel încât lichidul să înceapă să se evapore. Continuați să gătiți, întorcând carnea de porc până când sosul este redus, lucios și acoperiți carnea de porc. Se servește cu verdeață și orez.
Informatii nutritionale
- Kcals 550
- Gras 36.7g
- Saturează 12.4g
- Carbohidrați 12.6g
- Zaharuri 11.7g
- Fibră 0,4g
- Proteină 42.2g
- Sare 1,79g