Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de cârnați cu varză roșie fiertă și castane

Cârnați mărunțiți, varză și tigaie cu castane

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 3
  • Uşor

Se prăjește cârnații până se rumenesc și se rumenesc și se amestecă prin varză roșie condimentată pentru o singură oală de iarnă


Ingrediente

  • carnati 4 (am folosit cârnați italieni cu fenicul și ardei iute)
  • ulei de masline 1 lingură
  • varza rosie 300g, mărunțit gros
  • salvie 4 frunze mari, mărunțite mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • semințe de fenicul 1 linguriță
  • vin roșu 300ml
  • supă de pui 300ml
  • oțet balsamic 1 lingură
  • draga draga 1 lingură
  • stafide 25g
  • castane fierte 100g, sfărâmate în bucăți
  • piure de cartof sau mămăligă gătită a servi
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Strângeți carnea de cârnați din piei și rupeți în bucăți mici. Încălziți uleiul la foc mediu într-o tigaie cu fundul greu sau o caserolă superficială și prăjiți carnea de cârnați până când este crocantă și rumenită. Adăugați varza, salvia, usturoiul și semințele de fenicul și prăjiți, amestecând, pentru încă câteva minute.

  • Pasul 2

    Se toarnă vinul roșu și se aduce la fierbere, amestecând și răzuind orice bucăți lipite de baza tigaiei. Se fierbe până când lichidul se reduce puțin. Adăugați bulionul, oțetul, mierea și stafidele și fierbeți timp de 15 minute până când varza este fragedă și lichidă. Se amestecă castanele pentru a se încălzi, apoi se gustă pentru condimente.

  • Pasul 3

    Puneți tigaia peste piure de cartofi sau mămăligă și presărați pătrunjelul înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 472
  • Gras 20.4g
  • Saturează 6.1g
  • Carbohidrați 34.2g
  • Zaharuri 18.8g
  • Fibră 6g
  • Proteină 16.1g
  • Sare 2.3g
.
#Cârnați #mărunțiți #varză #și #tigaie #castane
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *