Skip to content

Tipul bucătăriei:

2155

Carne de porc înăbușită cu chorizo ​​și pesmet de lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Încercați acest umăr de porc înăbușit spaniol gătit lent pentru o masă de familie sau o cină relaxată cu prietenii.


Ingrediente

  • ulei de masline
  • umăr de porc 1 kg, pielea și excesul de grăsime îndepărtați și tăiați în cuburi de 5 cm
  • ceapă 1 mare, feliat
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • oțet de sherry 3 linguri
  • chorizo 250 g, tăiate cubulețe
  • semințe de fenicul 1 linguriță, zdrobită
  • roșii feliate 1 tavă de 400 g
  • piure de tomate 1 lingura
  • pâine albă 2 felii, vechi de câteva zile este cel mai bine
  • lămâie 1, coaja rasa
  • pătrunjel grămadă mică, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Încinge 1 lingură de ulei într-o caserolă mare. Se condimentează carnea de porc și se prăjește până se rumenește, se scoate cu o lingură cu șuruburi și se pune pe o farfurie (poate fi necesar să faci asta în loturi). Adăugați ceapa și usturoiul în tigaie și gătiți până se înmoaie. Adăugați oțetul de sherry și barbotați timp de 2 minute, apoi adăugați chorizo-ul și gătiți până când începe să-și elibereze uleiul. Se amestecă semințele de fenicul și se fierbe timp de un minut.

  • Pasul 2

    Întoarceți carnea de porc în tigaie și adăugați roșiile tăiate. Se amestecă piureul de roșii și suficientă apă pentru a ajunge la jumătatea cărnii. Acoperiți și gătiți timp de 2 ore. Scoateți capacul și gătiți încă 30 de minute.

  • Pasul 3

    Pentru a face toppingul de pesmet de lămâie, amestecați pâinea până la pesmet într-un robot de bucătărie. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și prăjește firimiturile până devin aurii. Se amestecă coaja de lămâie și pătrunjelul și se condimentează. Turnați carnea de porc în boluri și stropiți cu pesmet.

Informatii nutritionale

  • Kcals 442
  • Carbohidrați 12.3g
  • Proteină 46,8g
  • Gras 23.2g
  • Sare 2.08g
  • Fibră 1.7g
#Carne #porc #înăbușită #chorizo #și #pesmet #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *