Tipul bucătăriei:
Carne de porc înăbușită cu chorizo și pesmet de lămâie
- serveste 6
- Uşor
Încercați acest umăr de porc înăbușit spaniol gătit lent pentru o masă de familie sau o cină relaxată cu prietenii.
Ingrediente
- ulei de masline
- umăr de porc 1 kg, pielea și excesul de grăsime îndepărtați și tăiați în cuburi de 5 cm
- ceapă 1 mare, feliat
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- oțet de sherry 3 linguri
- chorizo 250 g, tăiate cubulețe
- semințe de fenicul 1 linguriță, zdrobită
- roșii feliate 1 tavă de 400 g
- piure de tomate 1 lingura
- pâine albă 2 felii, vechi de câteva zile este cel mai bine
- lămâie 1, coaja rasa
- pătrunjel grămadă mică, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Încinge 1 lingură de ulei într-o caserolă mare. Se condimentează carnea de porc și se prăjește până se rumenește, se scoate cu o lingură cu șuruburi și se pune pe o farfurie (poate fi necesar să faci asta în loturi). Adăugați ceapa și usturoiul în tigaie și gătiți până se înmoaie. Adăugați oțetul de sherry și barbotați timp de 2 minute, apoi adăugați chorizo-ul și gătiți până când începe să-și elibereze uleiul. Se amestecă semințele de fenicul și se fierbe timp de un minut.
-
Pasul 2
Întoarceți carnea de porc în tigaie și adăugați roșiile tăiate. Se amestecă piureul de roșii și suficientă apă pentru a ajunge la jumătatea cărnii. Acoperiți și gătiți timp de 2 ore. Scoateți capacul și gătiți încă 30 de minute.
-
Pasul 3
Pentru a face toppingul de pesmet de lămâie, amestecați pâinea până la pesmet într-un robot de bucătărie. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și prăjește firimiturile până devin aurii. Se amestecă coaja de lămâie și pătrunjelul și se condimentează. Turnați carnea de porc în boluri și stropiți cu pesmet.
Informatii nutritionale
- Kcals 442
- Carbohidrați 12.3g
- Proteină 46,8g
- Gras 23.2g
- Sare 2.08g
- Fibră 1.7g