Tipul bucătăriei:
Caserola de cârnați italieni cu pâine de usturoi brânză și gremolata
- servește 8
- Uşor
Ai oaspeți care vin? Faceți înainte această tocană de cârnați satisfăcătoare, apoi aruncați pâinea cu usturoi brânză în cuptor când ajunge toată lumea
Încercați această caserolă de cârnați italieni, apoi verificați caserola noastră vegetariană.
Ingrediente
- ulei de masline 2 linguri
- pancetta cubulete 150g
- carnati de porc 16
- ceapa 2, feliat subțire
- ardei roșu și galben 3 din fiecare, tăiate în felii mari
- usturoi 4 cuișoare, feliate subțire
- boia afumată dulce 2 linguri
- pudră de ardei iute 2 lingurițe
- piure de tomate 2 linguri
- roșii feliate 2 cutii de 400 g
- parmezan ras fin pentru servit, plus coaja pentru gatit
- fasole de unt 400g tablă, scursă și clătită
- fasole cannellini 400g tablă, scursă și clătită
- fasole borlotti 400g tablă, scursă și clătită
PÂINE DE USTURI CU BRÂNZĂ
- pâine de tigru sau floare 1 mare
- unt 125g, înmuiat
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
- mozzarella rasă 100g
- cheddar ras 100g
GREMOLATA
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mare, tocată mărunt
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- lămâie 1, zestrat și suc
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul de măsline într-o caserolă mare, la foc mediu. Includeți pancetta și gătiți câteva minute până când grăsimea s-a redus și începe să fie clare. Scoateți-o pe o farfurie. Adăugați cârnații, în loturi, și prăjiți în grăsimea pancettei până se rumenesc peste tot. Scoateți-o pe o farfurie. Odată suficient de răcoros pentru a se manipula, tăiați fiecare cârnați în 3-4 bucăți.
-
Pasul 2
În aceeași caserolă, gătiți ceapa și ardeii cu un vârf de sare timp de 5-10 minute sau până se înmoaie și ceapa este translucidă. Se adaugă usturoiul și se fierbe 1 minut. Adăugați condimentele și piureul de roșii și gătiți încă un minut. Includeți roșiile tocate și coaja de parmezan, umpleți cutia cu apă și turnați și aceasta. Întoarceți pancetta și cârnații și adăugați fasolea, apoi fierbeți ușor timp de 45 de minute (aceasta poate fi făcută cu până la 3 zile înainte și apoi reîncălzită).
-
Pasul 3
Pentru pâinea cu usturoi cu brânză, încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia fante la fiecare 4cm în lung, de-a lungul pâinii, la aproximativ ¾ de jos. Întoarceți și repetați cu atenție lățimea, pentru a crea pătrate. Se amestecă împreună untul, usturoiul, pătrunjelul și puțin condiment. Folosiți mâinile curate pentru a prelucra untul între toate fante, apoi presărați-l liber cu mozzarella și cheddar, împingând unele în jos în goluri. Înfășurați-o în folie și puneți-o în cuptor pentru 10 minute, apoi scoateți folia și puneți-o înapoi pentru a fi clocotită pentru încă 10 minute.
-
Pasul 4
Pentru gremolata, amestecați toate ingredientele într-un castron și condimentați ușor. Pentru a servi, lăsați oamenii să se ajute singuri la caserolă, să rupă niște pâine, lingura pe niște gremolata și parmezan.
Informatii nutritionale
- Kcals 874
- Gras 44,5g
- Saturează 20.5g
- Carbohidrați 77g
- Zaharuri 15.7g
- Fibră 15.1g
- Proteină 33,8g
- Sare 2.9g