Tipul bucătăriei:

Rețetă de cassoulet de fasole albă Chorizo

Cassoulet cu chorizo

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Completați acest chorizo ​​consistent cu o oală cu pesmet de usturoi pentru un plus de aromă și crocant


Ingrediente

  • cârnați crude cu chorizo 800-900g
  • ulei de masline 2 linguri
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • țelină 2 bastoane, tocate mărunt
  • morcovi 2, tocat mărunt
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate felii
  • boia afumată dulce 1 linguriță
  • piure de tomate 3 linguri
  • supă de pui 600 ml
  • roșii feliate 400g tablă
  • foi de dafin 4
  • crenguțe de rozmarin 2
  • cimbru 2 crenguțe
  • canelini și fasole de unt 400g cutie din fiecare, clătită și scursă

TOPPING

  • ulei de masline 2 linguri
  • unt 2 linguri de topit
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • lămâie 1, zestat și 2 lingurițe de suc
  • pesmet alb și proaspăt 100g
  • patrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți cârnații și uleiul de măsline într-o cratiță la foc mediu. Gatiti, intorcand carnatii, pana devin aurii. Se transferă pe o farfurie.

  • Pasul 2

    Adăugați ceapa, țelina și morcovii în tigaie (nu este nevoie să adăugați mai mult ulei deoarece cârnații chorizo ​​vor elibera din abundență), reduceți focul și gătiți 10-15 minute sau până se înmoaie. Se amestecă usturoiul și boiaua un minut, urmată de piureul de roșii, bulionul, roșiile tocate, ierburile și condimentul. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 3 minute. Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4.

  • Pasul 3

    Se amestecă fasolea și cârnații în tigaie. Se transferă pe un raft de mijloc în cuptor și se coace timp de 45-50 de minute sau până când lichidul se reduce la un sos gros, acoperind totul.

  • Pasul 4

    Între timp, pentru topping, amestecați uleiul, untul, usturoiul, coaja de lămâie și sucul. Se amestecă pesmetul și pătrunjelul într-un castron mare, apoi se toarnă peste uleiul de usturoi și se amestecă bine cu un pic de condimente pentru a acoperi uniform toate firimiturile. Presărați firimiturile peste caserolă, bateți-o până la o crustă plată, apoi coaceți timp de încă 15-20 de minute sau până când sunt întunecate și aurite.

Informatii nutritionale

  • Kcals 815
  • Gras 55,8g
  • Saturează 19.9g
  • Carbohidrați 29.9g
  • Zaharuri 9.7g
  • Fibră 10.4g
  • Proteină 43.1g
  • Sare 5.7g
.
#Cassoulet #chorizo
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast