Tipul bucătăriei:
Chilli con carne clasic
- servește 6
- Un mic efort
Părerea noastră despre clasicul familiei, chilli con carne. Această rețetă este plină de aromă, cu indicii subtile de condiment (plus că este excelentă pentru îngheț). Se servește cu orez aburit și o păpușă de iaurt natural
Încercați acest ardei iute clasic sau verificați ardeiul nostru vegetarian, ardeii vegani, ardeii cu aragaz lent și mai multe rețete de ardei iute.
Ingrediente
- ulei de masline
- usturoi 3 cuișoare, zdrobite
- ardei verzi 2, cubulete
- ceapa 2, tocate mărunt
- pudră de ardei iute 2-3 linguri
- boia măcinată 1½ lingură
- chimen măcinat 1½ lingură
- piure de tomate 2 linguri
- vin rosu o stropire
- carne de vită slabă tocată 500g
- passata 300g
- roșii feliate 400g tablă
- boabe de fasole roșie 400g tablă
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul cu usturoiul într-o tigaie mare pe bază grea, cu capac. Se lasă să se prăjească ușor timp de 1 minut, fără a se colora.
-
Pasul 2
Adăugați ardeii și ceapa și prăjiți până se înmoaie și ceapa este translucidă. Se adauga condimentele si se prajesc cu ceapa si ardeiul cateva minute.
-
Pasul 3
Adăugați piureul de roșii, amestecați bine și adăugați suficient vin pentru a dezlipi tigaia și slăbiți amestecul. Se desparte și se amestecă carnea de vită tocată. Se prăjește amestecând ușor regulat până se rumenesc.
-
Pasul 4
Adăugați pasata și roșiile conservate, apoi umpleți cutia cu apă și adăugați-o în tigaie. Condimentați și aduceți ușor la fierbere.
-
Pasul 5
Reduceți căldura și fierbeți cu capacul cel puțin 1 oră, amestecând regulat pentru a vă asigura că ardeiul iute nu arde.
-
Pasul 6
Scoateți capacul și reduceți până se îngroașă timp de 30 de minute. Adăugați un strop de vin sau apă, dacă este necesar.
-
Pasul 7
Când sosul s-a redus și a devenit bogat și gros, adăugați fasolea pentru ultimele 10 minute pentru a se încălzi.
-
Pasul 8
Se servește cu orez brun, salată mixtă și iaurt natural.
Informatii nutritionale
- Kcals 325
- Gras 15.8g
- Saturează 4.5g
- Carbohidrați 21.5g
- Fibră 5g
- Proteină 25.4g
- Sare 1.12g