Tipul bucătăriei:
Crema de porumb cu ardei iute si boia de ardei afumata
- servește 4-6 ca o parte
- Puțin efort
O parte simplă, care folosește porumb proaspăt pe știulete. Chilli îi dă o lovitură de căldură. Merge bine cu pui sau pește la grătar sau ca parte a unei mese vegetariene. Rețeta a fost inspirată de restaurantul și barul cu grătar Q Grill.
https://youtube.com/watch?v=uycvxcYKerE%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- coceni de porumb 4 mari, cojile îndepărtate și sâmburii tăiați din știuleți
- ceapa 2, tocate fin
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
- unt 25 g
- rapita ulei
- boia afumată ½ linguriță
- crema dubla 250 ml
- coriandru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se pun boabele de porumb, ceapa, usturoiul si chilli intr-o tigaie (cu capac), cu untul si 1 lingura ulei si se calesc la foc foarte mic aproximativ 10 minute, sau pana ce ceapa devine translucida si porumbul moale, dar nu rumenire. Se amestecă boia de ardei timp de un minut pentru a se prăji.
-
Pasul 2
Adăugați smântâna cu 200 ml apă, apoi lăsați să fiarbă ușor înainte de a acoperi și găti timp de 10 minute. Ridicați capacul și, cu ajutorul unui blender, amestecați aproximativ jumătate din porumb în tigaie. Barboti usor fara capac pentru inca 10 minute sau pana cand porumbul devine gros si cremos. Asezonați bine, în special cu sare și presărați cu coriandru pentru a servi. Rețetă Q Grill
Informatii nutritionale
- Kcals 356
- Gras 29.2g
- Carbohidrați 17.9g
- Fibră 2.6g
- Proteină 4.2g
- Sare 0,5g