Skip to content

Tipul bucătăriei:

Crema de porumb cu ardei iute si boia de ardei afumata

Crema de porumb cu ardei iute si boia de ardei afumata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6 ca o parte
  • Puțin efort

O parte simplă, care folosește porumb proaspăt pe știulete. Chilli îi dă o lovitură de căldură. Merge bine cu pui sau pește la grătar sau ca parte a unei mese vegetariene. Rețeta a fost inspirată de restaurantul și barul cu grătar Q Grill.


https://youtube.com/watch?v=uycvxcYKerE%26hl%3Den%26fs%3D1

Ingrediente

  • coceni de porumb 4 mari, cojile îndepărtate și sâmburii tăiați din știuleți
  • ceapa 2, tocate fin
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
  • unt 25 g
  • rapita ulei
  • boia afumată ½ linguriță
  • crema dubla 250 ml
  • coriandru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se pun boabele de porumb, ceapa, usturoiul si chilli intr-o tigaie (cu capac), cu untul si 1 lingura ulei si se calesc la foc foarte mic aproximativ 10 minute, sau pana ce ceapa devine translucida si porumbul moale, dar nu rumenire. Se amestecă boia de ardei timp de un minut pentru a se prăji.

  • Pasul 2

    Adăugați smântâna cu 200 ml apă, apoi lăsați să fiarbă ușor înainte de a acoperi și găti timp de 10 minute. Ridicați capacul și, cu ajutorul unui blender, amestecați aproximativ jumătate din porumb în tigaie. Barboti usor fara capac pentru inca 10 minute sau pana cand porumbul devine gros si cremos. Asezonați bine, în special cu sare și presărați cu coriandru pentru a servi. Rețetă Q Grill

Informatii nutritionale

  • Kcals 356
  • Gras 29.2g
  • Carbohidrați 17.9g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 4.2g
  • Sare 0,5g
#Crema #porumb #ardei #iute #boia #ardei #afumata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *