Tipul bucătăriei:
Creveți spanioli, ardei și alioli
- serveste 2
- Uşor
Creveții, ardeii și alioli reprezintă o cină delicioasă, inspirată în spaniolă, într-o oală pentru doi. Aioli cu usturoi este o parte delicioasă pentru a înmuia creveții suculenți
Ingrediente
- ardei 2, semințe și tăiate în bucăți mari
- lămâi 1½, ½ suc
- usturoi 4 cuișoare mari, 1 feliat subțire
- cârnați chorizo mici de gătit 200 g, tăiate la jumătate
- ceapă 1, tăiat în 8 bucăți
- ulei de masline
- otet de sherry 1 lingura
- frunze de cimbru 2 lingurite
- boia dulce afumată 2 lingurite
- creveți cruzi cu coajă 16
- maioneză 150 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă ardeii, lămâile tăiate în sferturi, usturoiul întreg și feliat, chorizo, ceapa, 1½ linguriță ulei de măsline, oțet, cimbru și 1½ linguriță de boia de ardei cu multe condimente și se întinde. puneți-le pe o tavă mare de prăjire. Se prăjește timp de 25 de minute, până când legumele se carbonizează și cârnații sunt gătiți.
-
Pasul 2
Scoatem tot usturoiul din tava, adaugam crevetii si dam din nou la cuptor, rezervand usturoiul. Prăjiți timp de 5-10 minute până când creveții devin roz și crocanți.
-
Pasul 3
În timp ce se gătesc creveții, stoarceți usturoiul prăjit din coajă și pasați bine până se omogenizează. Se amestecă prin maioneză cu ½ linguriță de boia de ardei și zeama de lămâie rămasă.
-
Pasul 4
Servește într-un vas mare, cu un bol pentru degete în lateral și mănâncă cu mult aioli cu usturoi.
Informatii nutritionale
- Kcals 547
- Gras 46.4g
- Saturate 10g
- Carbohidrați 12g
- Fibră 2.5g
- Proteină 18.4g
- Sare 2.2g