Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de creveti spanioli cu ardei si aioli

Creveți spanioli, ardei și alioli

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Creveții, ardeii și alioli reprezintă o cină delicioasă, inspirată în spaniolă, într-o oală pentru doi. Aioli cu usturoi este o parte delicioasă pentru a înmuia creveții suculenți


Ingrediente

  • ardei 2, semințe și tăiate în bucăți mari
  • lămâi 1½, ½ suc
  • usturoi 4 cuișoare mari, 1 feliat subțire
  • cârnați chorizo ​​mici de gătit 200 g, tăiate la jumătate
  • ceapă 1, tăiat în 8 bucăți
  • ulei de masline
  • otet de sherry 1 lingura
  • frunze de cimbru 2 lingurite
  • boia dulce afumată 2 lingurite
  • creveți cruzi cu coajă 16
  • maioneză 150 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă ardeii, lămâile tăiate în sferturi, usturoiul întreg și feliat, chorizo, ceapa, 1½ linguriță ulei de măsline, oțet, cimbru și 1½ linguriță de boia de ardei cu multe condimente și se întinde. puneți-le pe o tavă mare de prăjire. Se prăjește timp de 25 de minute, până când legumele se carbonizează și cârnații sunt gătiți.

  • Pasul 2

    Scoatem tot usturoiul din tava, adaugam crevetii si dam din nou la cuptor, rezervand usturoiul. Prăjiți timp de 5-10 minute până când creveții devin roz și crocanți.

  • Pasul 3

    În timp ce se gătesc creveții, stoarceți usturoiul prăjit din coajă și pasați bine până se omogenizează. Se amestecă prin maioneză cu ½ linguriță de boia de ardei și zeama de lămâie rămasă.

  • Pasul 4

    Servește într-un vas mare, cu un bol pentru degete în lateral și mănâncă cu mult aioli cu usturoi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 547
  • Gras 46.4g
  • Saturate 10g
  • Carbohidrați 12g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 18.4g
  • Sare 2.2g
#Creveți #spanioli #ardei #și #alioli
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *