Tipul bucătăriei:
File de porc cu tocană de ardei
- servește 4 ca o parte
- Uşor
Această rețetă de file de porc cu tocană de ardei hrănește 4 în mai puțin de o oră și are sub 200 de calorii – perfectă pentru dieta 5:2. În plus, puteți îngheța orice suplimentar
Încercați această rețetă de tocană de file de porc, apoi verificați tocana noastră vegetariană.
Ingrediente
- muschiulet de porc 1 (aproximativ 400 g)
- ulei de masline
- ardei rosii 2 mari, fără sămânță și feliate
- ceapa rosie 1, feliat
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- supă de pui 200 ml
- cimbru 2 crengute
- otet de vin rosu 1 lingura
- boia afumată 1 lingura
- pătrunjel cu frunze plate tocat, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați muschiul de toată grăsimea și tendoanele, apoi tăiați în 12 medalioane. Puneți bucățile de porc între două bucăți de folie alimentară și zdrobiți-le astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 1 cm. Condimentează ambele părți. Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o tigaie antiaderentă și se prăjește carnea de porc timp de 2 minute pe ambele părți, până devine aurie și gătită. Scoateți din tigaie, apoi prăjiți ardeii, ceapa și usturoiul în altă linguriță de ulei timp de 5 minute, apoi adăugați bulionul și crenguțele de cimbru. Adăugați un capac sau o foaie de hârtie de copt și fierbeți timp de 10-15 minute până când ardeii sunt moi. Se adaugă oțetul și boia și se condimentează. Se prăjește încă 2 minute cu capacul închis, se adaugă bucățile de porc (cu orice sucuri rămase) pentru a se încălzi în tocană timp de un minut. Se presară cu pătrunjel și se servește cu piure de fasole albă sau orez brun.
Informatii nutritionale
- Kcals 184
- Gras 6g
- Saturate 1.8g
- Carbohidrați 6.9g
- Fibră 3.5g
- Proteină 24g
- Sare 0,2g