Skip to content

Tipul bucătăriei:

O caserolă albă umplută cu o tocană roșie, cu un bol de paste fierte în lateral

gulaș de vită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această tocană maghiară profund satisfăcătoare este încărcată cu boia de ardei afumată și tibia de vită topită. Serviți cu paste sau orez pentru o cină reconfortantă pentru patru


Încercați această rețetă de gulaș de vită, apoi verificați gulașul nostru de pui, gulașul de porc și lecsoul maghiar.

Planificați o călătorie în Ungaria? Descoperiți 10 lucruri pe care le iubim la bucătăria maghiară și primele 10 locuri unde puteți mânca și bea în Budapesta.

Ingrediente

  • ulei de masline 2 linguri
  • tibia de vită 750 g, tăiate în bucăți mari
  • ceapa 2, feliate subțiri
  • usturoi 4 cuișoare, tăiate mărunt
  • piure de tomate 2 linguri
  • paprika 1 lingura
  • Boia Afumată de Stejar Dulce Belazu 1 lingura
  • boabe întregi de piper negru macinat pentru a face 1 lingura
  • vin alb 200 ml
  • roșii prune tavă de 400 g
  • supa de vita 500 ml
  • ardei rosii 3, feliate
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
  • smantana 150 ml
  • paste sau orez a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3. Încinge uleiul într-o caserolă și asezonează generos carnea de vită. Se prajesc in loturi pana se rumenesc bine peste tot, apoi se scot pe o farfurie. Adăugați ceapa în tigaie cu un praf mare de sare și gătiți ușor timp de 20 de minute până se înmoaie. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut, apoi adăugați piureul de roșii, boia de ardei, boia dulce de stejar Belazu și ardeiul. Gatiti inca un minut. Se toarnă vinul și se mai balonează un minut, apoi se pun roșiile și bulionul. Întoarceți carnea de vită în tigaie și aduceți la fiert. Se acoperă cu un capac și se da la cuptor pentru 1 oră și 30 de minute.

  • Pasul 2

    Scoateți capacul și adăugați ardeii. Revenim la cuptor, neacoperit, pentru încă 1 oră și 30 de minute până când sosul s-a redus și carnea se topește frageda.

  • Pasul 3

    Puneti gulasul in boluri si acoperiti cu o stropire de patrunjel si o lingura de smantana, apoi serviti cu orez sau paste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 458
  • Gras 19.1g
  • Saturate 7.2g
  • Carbohidrați 17.8g
  • Zaharuri 16.2g
  • Fibră 7g
  • Proteină 42.4g
  • Sare 0,5g
#gulaș #vită
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *