Tipul bucătăriei:
Laksa de pui
- serveste 4
- Puțin efort
O rețetă rapidă de laksa. Gătiți pui și pastă de laksa într-o tigaie cu varză de fasole, frunze de lime kaffir și lapte de nucă de cocos pentru o oală thailandeză ușoară și sănătoasă pentru familie sau ca fel de mâncare ocazională pentru o cină pentru prieteni.
Ingrediente
- file de pulpă de pui 4, tăiate în cuburi
- laksa pastă 2-3 linguri
- supă de pui 400 ml
- lapte de nucă de cocos 400 ml
- frunze de tei 2, mărunțite fin
- muguri de fasole 200 g
- taitei cu ou sau orez 200 g fierte
- ardei iute roșu 1, feliate fin
- sos de pește a condimenta
Metodă
-
Pasul 1
Puneti puiul si pasta intr-o tigaie si incalziti-le usor, rasturnand puiul in pasta. Amestecați supa de pui și aduceți totul la fiert.
-
Pasul 2
Adăugați laptele de cocos și frunzele de lime și fierbeți timp de 5 minute, apoi adăugați mugurii de fasole încă 1 minut.
-
Pasul 3
Împărțiți tăițeii în 4 boluri și împărțiți laksa între ele. Se presară chilli pentru a servi și se condimentează cu sos de pește.
Informatii nutritionale
- Kcals 527
- Gras 26.4g
- Carbohidrați 40g
- Fibră 3.9g
- Proteină 30.2g
- Sare 1g
#Laksa #pui